četvrtak, 29. jun 2017.

Pale live! Urban info portal

Palelive.com YouTube kanal Prati nas na Facebook-u! Prati nas na Twitter-u!

El. pošta Štampa

KUD "Sveti Sava" izveo godišnji koncert

ZVORNIK - U zvorničkom Rekreativno-sportskom centru održan je večeras koncert Kulturno-umjetničkog društva /KUD/ "Sveti Sava" na kojem je nastupilo oko 150 učesnika.Predsjednik KUD "Sveti Sava" Dragan Golić rekao je da su na koncertu nastupili djeca škole folklora, dječiji ansambl i prvi izvođački ansambl, koji su izveli igre iz Republike Srpske i Srbije.Golić je naglasio da su na koncertu, koji je posvećen gradu Zvorniku povodom 21. maja – Dana grada, izvedene igre i iz Pčinjskog okruga u koreografiji Dejana Milisavljevića Zvečanca.

"Ove igre pripremali smo nekoliko mjeseci i večeras su premijerno izvedene pred zvorničkom publikom", rekao je Golić, dodavši da je na koncertu muzička pratnja bio orkestar Folklornog ansambla iz Bogatića.

KUD "Sveti Sava" osnovan je 24. aprila 2004. godine i nastupao je i na evroazijskom festivalu folklora u Istanbulu, na kome je učestvovalo 14 zemalja.

Sinod Srpske pravoslavne crkve je 2006. godine nagradio ovo kulturno umjetničko društvo Ordenom Svetog Save trećeg reda za doprinos u razvoju i njegovanju srpske kulture i tradicije.

Naziv Zvo/r/nik prvi put se pominje u spisima Dubrovačkog arhiva 21. maja 1410. godine, pa je taj datum Zvornik uzeo za obilježavanje dana grada.


(www.palelive.com / Srna)Tagovi: Zvornik  
Komentari (0)
Dodaj komentar
Vaši detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch::(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):S
:!::?::idea::arrow:
Sigurnost
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.
Klikom na dugme "POŠALJI" prihvatam Uslove korišćenja.

Uslovi korišćenja  :  Pošaljite vijest  :  Oglasi  :  Marketing  :  Kontakt                                                                                                        Pratite nas na Facebook Palelive.com YouTube kanal Palelive.com Twitter