četvrtak, 29. jun 2017.

Pale live! Urban info portal

Palelive.com YouTube kanal Prati nas na Facebook-u! Prati nas na Twitter-u!

El. pošta Štampa

Deblokirati račun "Alumine"

ZVORNIK - Na protestnom skupu radnika "Alumine", "Boksita", Rudnika Srebrenica i ostalih firmi povezanih u poslovnom lancu sa "Aluminom" usvojeni su zaključci kojima se traži da Osnovni sud u Zvorniku deblokira račun "Alumine" koji je blokirao 12. aprila, a ukoliko to ne bude učinjeno najavljena je radikalizacija protesta.
"Tražimo od nadležnog tužilaštva i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske da hitno procesuiraju odgovorne za blokadu računa `Alumine`, zbog nastale štete sa katastrofalnim posljedicama po fabriku", navodi se u zaključcima, te zahtijeva prioritet u odlučivanju u sudskim sporovima koji se tiču "Alumine" i njenih povezanih lica.

Radnici zahtijevaju da se tokom dana zakaže hitna sjednica Vlade Republike Srpske uz obavezu da Vlada preduzme mjere i odgovornost kako bi se Fabrika deblokirala i da se nastali problem hitno riješi.

Sa protesatnog skupa je upućen zahtjev da se utvrdi odgovornost i učešće gradonačelnika Zvornika u ovoj blokadi, čiji je mandat da zaštiti građane i imovinu koja se nalazi na teritoriji grada Zvornika, a ne da postupa u ime i za račun drugih.

"Ukoliko se odmah ne deblokira račun 'Alumine', protesti će se radikalizovati i nastaviti u Banjaluci", stoji u zaključcima protestnog skupa.

Predsjednik Sindikata "Alumine" Radenko Smiljanić predao je zaključke osnovnom sudu u Zvorniku, čime je današnji protestni skup mirno završen.


(www.palelive.com / Srna)Tagovi: Alumina  Zvornik  
Komentari (0)
Dodaj komentar
Vaši detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch::(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):S
:!::?::idea::arrow:
Sigurnost
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.
Klikom na dugme "POŠALJI" prihvatam Uslove korišćenja.

Uslovi korišćenja  :  Pošaljite vijest  :  Oglasi  :  Marketing  :  Kontakt                                                                                                        Pratite nas na Facebook Palelive.com YouTube kanal Palelive.com Twitter