subota, 24. jun 2017.

Pale live! Urban info portal

Palelive.com YouTube kanal Prati nas na Facebook-u! Prati nas na Twitter-u!

El. pošta Štampa

Raste broj prijavljenih slučajeva nasilja u porodici

VLASENICA - Centru za socijalni rad u Vlasenici u toku prošle godine prijavljeno je 14 slučajeva nasilja u porodici, a na osnovu obrade koju je obavila lokalna Policijska stanica podneseno je 14 prekršajnih i jedna krivična prijava.
Direktor vlaseničkog Centra Zdravko Đurić rekao je danas Srni da je, statistički gledano, broj prijavljenih slučajeva iz godine u godinu sve veći, te da je ovakav trend uočen i u 2012. godini.

Prema njegovoj procjeni, stvarni broj slučajeva porodičnog nasilja daleko prevazilazi broj prijavljenih i obrađenih u policijsko-pravnom postupku.

"Imali smo prošle sedmice novi slučaj porodičnog nasilja u kojem je ugrožena ženska osoba, koju smo privremeno morali da smjestimo u sigurnu kuću u Bijeljini. Protiv počinilaca nasilja pokrenut je postupak i očekujemo mišljenje zamjenika javnog tužioca u Vlasenici", napomenuo je Đurić.

On smatra da su blage kazne protiv počinilaca nasilja, koje su najčešće novčane ili mandatne, razlog zbog kojih zakonske sankcije ne daju očekivane efekte u suzbijanju ovog društvenog problema.

"Sukobi u porodici najčešće su posljedica alkoholizma ili psihičkih smetnji nekog od članova, ali i opšteg socijalnog stanja u društvu koje se reflektuje na odnose u porodici. Zbog toga se i pribjegava manjim novčanim kaznama, da se time još više ne bi pogoršala materijalna situacija takvih porodica", rekao je Đurić.


(www.palelive.com / Srna)Tagovi: Vlasenica  nasilje  
Komentari (0)
Dodaj komentar
Vaši detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch::(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):S
:!::?::idea::arrow:
Sigurnost
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.
Klikom na dugme "POŠALJI" prihvatam Uslove korišćenja.

Uslovi korišćenja  :  Pošaljite vijest  :  Oglasi  :  Marketing  :  Kontakt                                                                                                        Pratite nas na Facebook Palelive.com YouTube kanal Palelive.com Twitter