ponedjeljak, 29. maj 2017.

Pale live! Urban info portal

Palelive.com YouTube kanal Prati nas na Facebook-u! Prati nas na Twitter-u!

El. pošta Štampa

Donacija osnovnoj školi u Vlasenici 83.260 evra

alt

VLASENICA - Direktor Osnovne škole "Vuk Karadžić" iz Vlasenice Biljana Ristanović i ambasador Japana u BiH Hideo Jamazaki potpisaće sutra u Sarajevu ugovor o grantu u iznosu od 83.260 evra, koji je Vlada Japana dodijelila ovoj školi za projekat "Unapređenje prevoza učenika Osnovne škole 'Vuk Karadžić' iz Vlasenice".


Donacija će omogućiti nabavku dva mini-busa za prevoz učenika iz ruralnih područja. "Oko 150 učenika mora svakodnevno da putuje do škole četiri do 12 kilometara, te je škola morala da angažuje nekoliko prevoznika za prevoz učenika u školu i nazad", navodi se u saopštenju Ambasade Japana u BiH.

Realizacijom ovog projekta Osnovna škola "Vuk Karadžić" iz Vlasenice moći će da obezbijedi prevoz učenika iz ruralnih područja u dugoročnom periodu, smanji godišnje troškove prevoza učenika najmanje 30 do 40 odsto i poboljša kvalitet života u ruralnim područjima, naročito tokom zimskog perioda.

Vlada Japana pridaje veliki značaj projektima u oblasti obrazovanja u BiH. U skladu sa time, od 1996. godine je finansirano više od 70 projekata kao vid podrške sektoru obrazovanja širom BiH.

Ceremonija potpisivanja ugovora o dodjeli sredstava biće održana u Ambasadi Japana u Sarajevu sa početkom u 10.00 časova.


(www.palelive.com / Srna)Komentari (0)
Dodaj komentar
Vaši detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch::(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):S
:!::?::idea::arrow:
Sigurnost
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.
Klikom na dugme "POŠALJI" prihvatam Uslove korišćenja.

Uslovi korišćenja  :  Pošaljite vijest  :  Oglasi  :  Marketing  :  Kontakt                                                                                                        Pratite nas na Facebook Palelive.com YouTube kanal Palelive.com Twitter