četvrtak, 29. jun 2017.

Pale live! Urban info portal

Palelive.com YouTube kanal Prati nas na Facebook-u! Prati nas na Twitter-u!

El. pošta Štampa

Isporučeno vozilo vrijedno 285.000 KM

VLASENICA - Vatrogasnoj jedinici u Vlasenici danas je ispručeno novo protivpožarno vozilo, vrijedno 285.000 KM, za čiju kupovinu je Vatrogasni savez Republike Srpske izdvojio 250.000 KM, a ostatak novca opština, rekao je Srni starješina Jedinice Pero Tomić.


Tomić je pojasnio da je riječ o vozilu "magirus iveko", namijenjenom za intervencije u urbanim područjima, ali koje je prilagođeno i za gašenje šumskih požara.

Vozilo ima kapacitet cisterni od 5.000 litara vode i 500 litara pjenila, te savremenu opremu za protivpožarne intervencije, kaže Tomić.

"Riječ je o modernom i funkcionalnom vozilu za intervencije u svim klimatskim i terenskim uslovina, koje će znatno skratiti brzinu i efikasnost intervencije pripadnika naše jedinice", istakao je Tomić.

On je naglasio da će ovom nabavkom vozni park Jedinice biti znatno ojačan, s obzirom na to da su do sada vlasenički vatrogasci raspolagali skromnim kapacitetima.

"Imalo smo dva kamiona za intervencije, jedan `mercedes` star 40 godina i prateću cisternu staru 36 godina, te vatrogasno vozilo `ladu-nivu`. Procjena je da ćemo nabavkom novog vozila našu efikasnost poboljšati najmanje za 50 odsto", dodao je Tomić.

Planirano je da za nekoliko dana bude obavljena zvanična primopredaja vozila između Vatrogasnog saveza i opštine Vlasenica, a biće upriličena i posebna obuka za vlaseničke vatrogasce za rukovanje vozilom.

Jedinica u Vlasenici trenutno ima 12 profesionalnih pripadnika i starješinu.


(www.palelive.com / Srna)Tagovi: Vlasenica  
Komentari (0)
Dodaj komentar
Vaši detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch::(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):S
:!::?::idea::arrow:
Sigurnost
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.
Klikom na dugme "POŠALJI" prihvatam Uslove korišćenja.

Uslovi korišćenja  :  Pošaljite vijest  :  Oglasi  :  Marketing  :  Kontakt                                                                                                        Pratite nas na Facebook Palelive.com YouTube kanal Palelive.com Twitter