nedjelja, 26. mart 2017.

Pale live! Urban info portal

Palelive.com YouTube kanal Prati nas na Facebook-u! Prati nas na Twitter-u!

Vlasenica

El. pošta Štampa

Obilježen Svjetski dan šuma

VLASENICA - Prigodnom akademijom i kulturno-umjetničkim programom studenti i profesori Studijskog programa Šumarstvo u Vlasenici, koji djeluje u okviru Poljoprivrednog fakulteta u Istočnom Sarajevu obilježili su danas Svjetski dan šuma.

Opširnije...
El. pošta Štampa

Sjećanje na Jevreje, riječju i muzikom

VLASENICA - Vlasenički gimnazijalci večeras su u Narodnoj biblioteci u Vlasenici priredili veče jevrejeske kulture, u okviru kojeg su predstavili, riječju i muzikom, dio kulturnog nasljeđa naroda koji je nekada živio u tom gradu.

Opširnije...
El. pošta Štampa

Organizovana akcija uređenja jevrejskog groblja

VLASENICA - Učenici Ekonomske škole u Vlasenici, uz podršku profesora, organizovali su danas akciju uređenje starog jevrejskog groblja kao znak sjećanja na članove te zajednice koja je do Drugog svjetskog rata bila veoma brojna u toj opštini, a potom, u proljeće 1942. godine, u naletu ustaške "Crne legije" pod komandom Juraja Francetića, potpu...

Opširnije...
El. pošta Štampa

Obilježene 24 godine od stradanja derventskih boraca

VLASENICA - U Spomen-sobi poginulim borcima Vojske Republike Srpske u Vlasenici danas su obilježene 24 godine od pogibije 15 boraca derventske 327. motorizovane brigade Vojske Republike Srpske, u rejonu Cerske na području ove opštine.

Opširnije...
El. pošta Štampa

Stipendije učenicima generacije

VLASENICA - Učenici generacije u Srednjoškolskom centru "Milorad Vlačić" i Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Vlasenici, Vladimir Jurošević i Jelena Blanuša, od danas su stipendisti opštine Vlasenice u iznosu 100 KM mjesečno.

Opširnije...
El. pošta Štampa

Pijan automobilom sletio sa puta

VLASENICA - Muškarac čiji su inicijali N.M. /38/ povrijeđen je kada je automobil "fijat", kojim je upravljao sletio sa kolovoza na magistralnom putu Vlasenica-Han Pijesak, a policija je utvrdila da je vozač imao 2,37 promila alkohola u organizmu.

Opširnije...
El. pošta Štampa

Podrška novom studijskom programu

VLASENICA - Pomoćnik ministra prosvjete i kulture Republike Srpske za visoko obrazovanje Radmila Pejić boravila je danas u radnoj posjeti opštini Vlasenica i sa načelnikom opštine Miroslavom Kraljevićem razgovarala o aktuelnim pitanjima u oblasti obrazovanja.

Opširnije...
El. pošta Štampa

Nušića približiti osnovcima

VLASENICA - Glumica beogradskog Narodnog pozorišta Nada Blam izvela je večeras u holu Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Vlasenici predstavu "Naša deca" prema tekstu poznatog komediografa Branislava Nušića.

Opširnije...
El. pošta Štampa

Oko hiljadu učesnika u pohodu na Pjenovac

VLASENICA - Oko 1.000 planinara iz regiona učestvovalo je u današnjem "Pohodu na Pjenovac", koji tradicionalno, prve nedjelje u februaru organizuje Planinarsko-ekološko društvo "Acer" iz Vlasenice.

Opširnije...
El. pošta Štampa

Poginuo pješak

VLASENICA - Muškarac čiji identitet još nije utvrđen poginuo je u saobraćajnoj nesreći na regionalnom putu Vlasenica-Kladanj u mjestu Tišća, rekao je danas Srni portparol Centra javne bezbjednosti /CJB/ Zvornik Miljan Bobar.
Saobraćajna nesreća dogodila se sinoć oko 22.00 časa kada je automobil "džeta", kojim je upravljao D.M. /53/, udario muš...

Opširnije...

Strana 1 od 36

Uslovi korišćenja  :  Pošaljite vijest  :  Oglasi  :  Marketing  :  Kontakt                                                                                                        Pratite nas na Facebook Palelive.com YouTube kanal Palelive.com Twitter