utorak, 01. septembar 2015.

Pale live! Urban info portal

Palelive.com YouTube kanal Prati nas na Facebook-u! Prati nas na Twitter-u!

Višegrad

El. pošta Štampa

U Dobrunu prikazan dokumentarni film o manastiru Dobrun

VIŠEGRAD - U porti Manastira Uspenja Presvete Bogorodice u Dobrunu, u okviru Velikogospojinskih svečanosti, prikazan je dokumentarni film Božidara Vitasa o manastiru Hilandaru prije i poslije velikog požara 2004. godine.

Opširnije...
El. pošta Štampa

Obilježena krsna slava manastira Dobrun

VIŠEGRAD - Manastir Dobrun, kod Višegrada, danas je obilježio svoju krsnu slavu - Uspenije Presvete Bogorodice, u prisustvu velikog broja vjernika iz svih krajeva.

Opširnije...
El. pošta Štampa

Uhvaćeno 19 pasa lutalica

VIŠEGRAD - U Višegradu je uhvaćeno 19 pasa lutalica koji će specijalnim vozilima biti prebačeni u azil za pse.

Opširnije...
El. pošta Štampa

Počelo 22. Međunarodno likovno saborovanje

VIŠEGRAD - U Višegradu je večeras počelo 22. Međunarodno likovno saborovanje na kojem učestvuje 29 slikara iz Bugarske, Danske, Rusije, Kanade, Makedonije, Crne Gore, Srbije i Republike Srpske.

Opširnije...
El. pošta Štampa

Analizirani turcizmi u srpskom jeziku

ANDRIĆGRAD - Profesor turskog jezika i književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu Mirjana Teodosijević rekla je Srni da je u okviru LJetne škole "Akademija Andrić" održano predavanje o turcizmima u srpskom jeziku kako bi studenti prepoznali šta su turcizmi i koliko se i danas mnogo koriste u našem jeziku.

Opširnije...
El. pošta Štampa

Počela Ljetna škola akademija "Andrić"

ANDRIĆGRAD - LJetna škola akademija "Andrić" na kojoj učestvuje 20 studenata sa univerziteta iz Srbije i Republike Srpske danas je počela u Andrićgradu, u organizaciji Odjeljenja za književnost Andrićevog instituta.

Opširnije...
El. pošta Štampa

Održan festival "Licidersko srce"

ANDRIĆGRAD - Na Trgu Nikole Tesle u Andrićgradu večeras je održan Međunarodni dječiji festival folklora "Licidersko srce" koji je ugostio mlade folkloriste iz više evropskih zemalja.

Opširnije...
El. pošta Štampa

Počeo festival "Licidersko srce"

VIŠEGRAD - U Višegradu je danas folklornom radionicom kraj ćuprije na Drini počeo jednodnevni program Međunarodnog dječijeg festivala folklora "Licidersko srce", koji je okupio oko 300 folkloraca iz različitih zemalja svijeta.

Opširnije...
El. pošta Štampa

Sedmi sabor Tasića 29. avgusta u Bijeloj kod Višegrada

VIŠEGRAD - U selu Bijela kod Višegrada 29. avgusta biće održan Sedmi sabor Tasića i ostalih familija koje su živjele ili žive u ovom selu, potvrdio je Srni starješina bratstva Radoje Tasić.

Opširnije...
El. pošta Štampa

Sutra međunarodni dječiji festival "Licidersko srce"

ANDRIĆGRAD - Sedmi međunarodni dječiji festival folklora "Licidersko srce" biće održan sutra u Andrićgradu gdje će se okupiti oko 300 folkloraca iz Italije, Slovačke, Makedonije, Bugarske i Republike Srpske.

Opširnije...

Strana 1 od 119

Uslovi korišćenja  :  Pošaljite vijest  :  Oglasi  :  Marketing  :  Kontakt                                           Pratite nas na Facebook Palelive.com YouTube kanal  :  Stranica optimizovana za nove verzije Mozilla Firefox Internet Explorer Opera Google Chrome