ponedjeljak, 24. novembar 2014.

Pale live! Urban info portal

Palelive.com YouTube kanal Prati nas na Facebook-u! Prati nas na Twitter-u!

Višegrad

El. pošta Štampa

Naučni skup posvećen književnom stvaralaštvu Branka Ćopića

VIŠEGRAD - Odjeljenje za književnost Andrićevog instituta u Andrićgradu od 26. do 28. decembra organizuje naučni skup posvećen književnom stvaralaštvu Branka Ćopića.

Opširnije...
El. pošta Štampa

Andrićgrad uključio Srpsku u kulturne trendove savremene Evrope

ANDRIĆGRAD - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni da je saradnja Andrićgrada sa venecijanskim pozorištem "La Feniće-Verdijana" za postavljanje opere "Na Drini ćuprija" na program ove renomirane kulturne ustanove od velikog značaja, s obzirom na to da je Republika Srpska pokazala sposobnost da se na ovako visokom nivou ukl...

Opširnije...
El. pošta Štampa

Višegrađanin u Americi drži predavanja o konfliktima

VIŠEGRAD - Višegrađanin Savo Heleta, koji je 2006. godine završio studije na američkom Univerzitetu Sveti Đorđe u Minesoti, na ovoj visokoškolskoj ustanovi drži predavanja studentima o postratnom razvoju zemalja koje izlaze iz ratnih konflikata.

Opširnije...
El. pošta Štampa

Obustavljeni radovi na obnovi ćuprije na Drini

VIŠEGRAD - Do proljeća naredne godine obustavljeni su radovi na obnovi, rekonstrukciji i revitalizaciji mosta Mehmed-paše Sokolovića na rijeci Drini u Višegradu, koji se od 2007. godine nalazi na Uneskovoj listi svjetske kulturne baštine.

Opširnije...
El. pošta Štampa

Restauracija mosta Mehmed paše Sokolovića

Na inicijatvu Turske razvojne agencije (TIKA), juče je u Opštini Višegrad održan sastanak kojem su prisustvovali relevantni subjekti koji učestvuju u realizaciji projekta restauracije mosta Mehmed paše Sokolovića.

Opširnije...
El. pošta Štampa

Dom zdravlja proslavio krsnu slavu

VIŠEGRAD - Dom zdravlja u Višegradu proslavio je danas krsnu slavu Sveti Kozma i Damjan - Vračevi, a čin lomljenja slavskog kolača obavio je sveštenik Aleksandar Topalović, koji je višegradskim medicinarima poželio što bolje uslove za rad, ali i što manje posla.

Opširnije...
El. pošta Štampa

Učenici iz Višegrada na finalnom takmičenju u Banjaluci

VIŠEGRAD - Učenici Osnovne škole "Vuk Karadžić" iz Višegrada Danilo Milisavljević i Katarina Šekarić, u okviru projekta "Shvatite nas ozbiljno - govorimo o mogućnostima", prošli su u finale takmičenja za najbolji kratki film, koji govori o njihovoj generaciji.

Opširnije...
El. pošta Štampa

Budžet manji nego lani za 1,4 miliona KM

VIŠEGRAD - Budžet opštine Višegrad ove godine će po prilivu sredstava biti za oko 1.400.000 KM manji u odnosu na prošlogodišnji koji je iznosio 8.458.800 KM, potvrdio je načelnik ove opštine Slaviša Mišković.

Opširnije...
El. pošta Štampa

Aktivnosti društva "Soko" odvijaju se po planu

VIŠEGRAD - Na sjednici Predsjedništva Srpskog sokolskog društva "Soko" iz Dobruna kod Višegrada konstatovano je da su se aktivnosti društva za 10 mjeseci ove godine odvijale po planu, zahvaljujući redovnoj isplati odobrenog granta iz budžeta opštine, kao i donacijama preduzeća Hidroelektrane na Drini i izdavačke kuće "Dabar", Mitropolije dabro...

Opširnije...
El. pošta Štampa

Održan seminar za nastavnike i bibliotekare

ANDRIĆGRAD - U Andrićevom institutu u Andrićgradu održan je trodnevni seminar za nastavnike i bibliotekare iz Republike Srpske i Srbije o temi "Individualni i grupni rad u školskoj biblioteci“, u organizaciji Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Opširnije...

Strana 1 od 97

Uslovi korišćenja  :  Pošaljite vijest  :  Oglasi  :  Marketing  :  Kontakt                                           Pratite nas na Facebook Palelive.com YouTube kanal  :  Stranica optimizovana za nove verzije Mozilla Firefox Internet Explorer Opera Google Chrome