četvrtak, 29. jun 2017.

Pale live! Urban info portal

Palelive.com YouTube kanal Prati nas na Facebook-u! Prati nas na Twitter-u!

El. pošta Štampa

Bez napona još 28 trafo-stanica

SOKOLAC - Na području Sokoca otklonjena je većina kvarova na dalekovodima, prouzrokovanih snijegom koji je padao tokom noći, ali je bez napona i dalje 28 trafo-stanica, ističu u sokolačkoj Radnoj jedinici "Elektrodistribucije" Pale.


Tehnički upravnik u elektrodistributivnoj radnoj jedinici na Sokocu Bojan Knežević rekao je Srni da su sve raspoložive ekipe montera bile na terenu od ranih jutarnjih časova i da su do podneva otklonile najveći broj kvarova.

"Na dalekovodu Kaljina bez napona je i dalje 11 trafo stanica, pa je bez struje ostalo jedanaest sela od Pihlica do krajnje tačke dalekovoda Ceribašići i Šaševci", ističe Knežević.

On dodaje da je prioritetan zadatak bio lociranje i otklanjanje kvara na dalekovodu Novo selo sa koga se strujom napajaju crpne pumpe na izvorištu Bioštice, te vodovod koji snabdijeva sokolačka gradska i prigradska naselja i devet okolnih sela.

Knežević kaže da su na dalekovodu Novo selo bez napona ostale još dvije trafo stanice, odnosno sela Vrapci i Babine Donje.

Na dalekovodu UNIS bez napona je pet trafo stanica sa kojih se napaja osam sela u jugozapadnom dijelu Glasinačkog polja.

Na dalekovodu Ravna Romanija bez napona su ostale još četiri trafo stanice, a na Auto-bazi pet, pa su bez struje i dalje sela Žljebovi, Rančići, Mičivode, Ladovići i Preljubovići.

"U najvećem broju slučajeva prekide su prouzokovala stabla omorika i breza, koje su pod težinom mokrog snijega padala i kidala dalekovode", pojasnio je Knežević.

Radovi na otklanjanju elektro-kvarova na području opštine Sokoac i dalje traju, poručuju iz elektrodistributivne radne jedinice u ovom mjestu.


(www.palelive.com / Srna)Tagovi: Sokolac  
Komentari (0)
Dodaj komentar
Vaši detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch::(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):S
:!::?::idea::arrow:
Sigurnost
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.
Klikom na dugme "POŠALJI" prihvatam Uslove korišćenja.

Uslovi korišćenja  :  Pošaljite vijest  :  Oglasi  :  Marketing  :  Kontakt                                                                                                        Pratite nas na Facebook Palelive.com YouTube kanal Palelive.com Twitter