srijeda, 28. jun 2017.

Pale live! Urban info portal

Palelive.com YouTube kanal Prati nas na Facebook-u! Prati nas na Twitter-u!

El. pošta Štampa

Zahtjev podnijelo 88 poljoprivrednih gazdinstava

ROGATICA - Na području opštine Rogatica 88 poljoprivrednih gazdinstava i tri pravna subjekta, čije su ukupne sjetvene površine 406,4 hektara, podnijeli su zahtijeve za ostvarivanje prava na regresirano đubrivo za proljećnu sjetvu.
Pravni subjekti, koji su se prijavili za ostvarivanje ovog prava, su Zemljoradnička zadruga "Radava", Poljoprivredna zadruga "Rakitnica" i Planinsko dobro "Borik".

Samostalni stručni saradnik za poljoprivredu u ovoj opštini Milka Samardžić rekla je Srni da će jare žitarice biti zasijane na 131,70 hektara oranica, kukuruz na 115,5, krmno bilje na jedan hektar i povrće, uglavnom krompir na 143 hektara, dok su postojeći voćnjaci na 15,2 hektara.

Ona očekuje da će isporuka đubriva početi za dvadesetak dana i to do 250 kilograma po hektaru, a cijena je 25 odsto manja od tržišne.

Samardžićeva je napomenula da su sva porodična poljoprivredna gazdinstva koja su podnijela zahtjeve izmirila ranije preuzete obaveze za regresirano đubrivo i gorivo.

(www.palelive.com / Srna)Komentari (0)
Dodaj komentar
Vaši detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch::(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):S
:!::?::idea::arrow:
Sigurnost
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.
Klikom na dugme "POŠALJI" prihvatam Uslove korišćenja.

Uslovi korišćenja  :  Pošaljite vijest  :  Oglasi  :  Marketing  :  Kontakt                                                                                                        Pratite nas na Facebook Palelive.com YouTube kanal Palelive.com Twitter