četvrtak, 27. novembar 2014.

Pale live! Urban info portal

Palelive.com YouTube kanal Prati nas na Facebook-u! Prati nas na Twitter-u!

Rogatica

El. pošta Štampa

Teško povrijeđen putnik u "ladi"

ROGATICA - Jedno lice teško je povrijeđeno u rogatičkom mjestu Dub kada je automobil u kojem se nalazilo sletio sa magistralnog puta Ustiprača - Rogatica, navode iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Opširnije...
El. pošta Štampa

Ponuđene kooperantske usluge proizvođačima krompira

ROGATICA - Firma "Eko-plod" iz Sarajeva ponudila je kooperantske usluge proizvođačima krompira sa područja opštine Rogatica i pomoć u proizvodnji jagodičastog voća.

Opširnije...
El. pošta Štampa

Nove ponude uzgajivačima krompira i malina

ROGATICA - Sarajevska firma „Eko-plod“ u četvratk je, u sali SO Rogatica, prezentovala ponudu za poljoprivredne proizvođače na području opštine Rogatica. Kompanija nudi kooperantske odnose poljoprivrednicima na bazi perađivačkih kapaciteta koje već posjeduje, a gdje bi se pojavila i kao suinvestitor za nove površine zasijane krompirom i invest...
Opširnije...
El. pošta Štampa

Krompir sa Borika - zaštićena robna marka

ROGATICA - Borički krompir postao je zaštićene robna marka, nakon što je Institut za intelektualnu svojinu BiH dodijelio sertifikat Udruženju proizvođača krompira Borike, kod Rogatice.

Opširnije...
El. pošta Štampa

Obuka za izradu grnčarije

ROGATICA - Lokalna akciona grupa "Devetak", u okviru projekta pod nazivom "Osnaživanje žena na selu", organizovala je u Rogatici praktičnu obuku za izradu grnčarije za 17 žena sa područja koje pokriva ova akciona grupa.

Opširnije...
El. pošta Štampa

Usvojen nacrt budžeta za narednu godinu

ROGATICA - Skupština opštine Rogatica usvojila je danas Nacrtu budžeta za narednu godinu u iznosu od 5.995.000 KM i odluku o rebalansu budžeta za ovu godinu od 6.150.000 KM.
Nacrt budžeta za 2015. godinu predviđa smanjenje budžetskih sredstava za 2,52 odsto u odnosu na ovu godinu. Nacrt budžeta upućen je na javnu raspravu.

Opširnije...
El. pošta Štampa

Borički krompir: Zaštićena robna marka

Na osnovu ovog certifikata koji je dobilo Udruženje proizvođača krompira "Borika" od Instituta za intelektualno vlasništvo BiH, svi proizvođači, članovi ovog Udruženja koji ispunjavaju propisane uslove o kvalitetu krompira, imaju pravo da na tržištu cijele Bosne i Hercegovine svoj krompir deklarišu i prodaju pod imenom "Borički krompir".

Opširnije...
El. pošta Štampa

Za zimsko održavanje 58.000 KM

ROGATICA - U opštini Rogatica danas su sa tri preduzeća potpisani ugovori o održavanje puteva u zimskoj sezoni, za šta je opština u budžetu obezbijedila 58.000 KM.

Opširnije...
El. pošta Štampa

Podijeljeno 6.700 sadnica šljive i jabuke

ROGATICA - Predstavnici japanske Razvojne agencije "DŽajka" donirali su voćarima u opštini Rogatica 6.700 sadnica šljive i jabuke.U administrativnoj službi opštine Rogatica Srni je rečeno da je u okviru socijalnog programa 35 korisnika dobilo po 100 sadnica, te da ovaj program treba da osnaži voćare i pomogne onima koji zasnivaju nove zasade.

Opširnije...
El. pošta Štampa

Gazdinstvo pošumljava golet i gradi puteve

ROGATICA - Šumsko gazdinstvo "Sjemeć" iz Rogatice ove jeseni pošumljava golet i gradi puteve na području ove opštine.

Opširnije...

Strana 1 od 47

Uslovi korišćenja  :  Pošaljite vijest  :  Oglasi  :  Marketing  :  Kontakt                                           Pratite nas na Facebook Palelive.com YouTube kanal  :  Stranica optimizovana za nove verzije Mozilla Firefox Internet Explorer Opera Google Chrome