utorak, 23. septembar 2014.

Pale live! Urban info portal

Palelive.com YouTube kanal Prati nas na Facebook-u! Prati nas na Twitter-u!

Region

El. pošta Štampa

Pravopis - ugaoni kamen za očuvanje jezika i kulture Srba

Ako na koricama njemačkog pravopisa piše da je na snazi u NJemačkoj, Austriji i Švajcarskoj, onda nema prepreka da na koricama naših udžbenika stoji: Pravopis je na snazi u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj - navodi akademik Slobodan Remetić.

Opširnije...
El. pošta Štampa

Vijek od rođenja Patrijarha Pavla

Danas se navršava 100 godina od rođenja srpskog patrijarha Pavla, koji je za srpski narod odavno svetac.

Opširnije...
El. pošta Štampa

Devet miliona Srba danas živi u Turskoj

Od 1543. do 1612. Godine, Srbija doprinela vođenju carstva s 13 velikih vezira, sedam njihovih zamjenika, 23 vezira, osam admirala (kapudin-paša), brojnim guvernerima provincija i s bezbroj velikih defterdara (šefova finansija) i najviših administrativnih službenika.

Opširnije...
El. pošta Štampa

Zasađeno drvo prijateljstva Srpske i Srbije

U Beogradu je danas, u okviru manifestacije "Dani Srpske u Srbiji", zasađeno Drvo prijateljstva između Republike Srpske i Srbije, kao poklon mladih Srpske Srbiji i Parku Milutina Milankovića.

Opširnije...
El. pošta Štampa

U Knez Mihailovoj Ivo Andrić, Lotika i Fata

U centru Beograda danas su svoju turističku ponudu, u okviru manifestacije "Dani Srpske u Srbiji", predstavile opštine Višegrad, Zvornik, Foča, Rogatica i Modriča, grad Bijeljina, kao i Banja Dvorovi i Etno-selo "Stanišići".

Opširnije...
El. pošta Štampa

Patrijarh Irinej ipak ne ide u Vatikan

BEOGRAD - Srpska pravoslavna crkva /SPC/ demantovala je tvrdnje zrenjaninskog biskupa Ladislava Nemeta da je Njegova svetost patrijarh srpski Irinej prihvatio poziv da se u Vatikanu sretne sa papom Franjom.

Opširnije...

Strana 1 od 43

Uslovi korišćenja  :  Pošaljite vijest  :  Oglasi  :  Marketing  :  Kontakt                                           Pratite nas na Facebook Palelive.com YouTube kanal  :  Stranica optimizovana za nove verzije Mozilla Firefox Internet Explorer Opera Google Chrome