utorak, 27. jun 2017.

Pale live! Urban info portal

Palelive.com YouTube kanal Prati nas na Facebook-u! Prati nas na Twitter-u!

El. pošta Štampa

Održana promocija knjiga akademika Rajka Petrova Noga i prof. dr Jovana Delića

Na Filozofskom fakultetu u Palama sinoć je održana promocija knjiga akademika Rajka Petrova Noga "Zapiši to, Rajko" i "Zapiši i napiši" i prof. dr Jovana Delića "Ivan B. Lalić - njemačka lirika" i "Ivo Andrić - most i žrtva".Studenti Filozofskog fakulteta u Palama su u ponedjeljak i utorak imali priliku slušati predavanja "Djelo Iva Andrića" i "Poezija Ivana B. Lalića" kod prof. dr Jovana Delića i "Susreti sa Milošem Crnjanskim" kod akademika Rajka Petrova Noga.

Profesor Jovan Delić je dobitnik nagrade "Đorđe Jovanović" za esej i književnu kritiku za knjigu "Ivan B. Lalić - njemačka lirika".

Monografija "Ivo Andrić - most i žrtva" je predstavljena povodom 50. godišnjice uručenja Nobelove nagrade Ivu Andriću. Knjiga je cjelovit pogled na ličnost i djelo Ive Andrića, bogato je ilustrovana fotografijama, a recezenti knjige su Rajko Nogo i Dragan Hamović.

Knjiga "Zapiši to, Rajko" čuva sjećanja na druženja autora sa piscima iz bivših jugoslovenskih republika. U uspomenama na velike pisce koje je poznavao u tri decenije prošlog vijeka, autor dočarava epohu na književno-političkim i kulturološkim relacijama: Beograd - Sarajevo - Zagreb.


Knjiga "Zapiši i napiši" se nadovezuje na pisce u knjizi "Zapiši to, Rajko". Ovdje su dodati i tekstovi o njihovim djelima. Knjiga je napisana Nogovim srcem i Nogovim temperamentom.


(www.palelive.com)Komentari (0)
Dodaj komentar
Vaši detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch::(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):S
:!::?::idea::arrow:
Sigurnost
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.
Klikom na dugme "POŠALJI" prihvatam Uslove korišćenja.

Uslovi korišćenja  :  Pošaljite vijest  :  Oglasi  :  Marketing  :  Kontakt                                                                                                        Pratite nas na Facebook Palelive.com YouTube kanal Palelive.com Twitter