0
  263

  Prodaja zemljišta-3550m2-Rakovac

   Nektretnine / Postavljeno 11 mjeseci prije od Hrvoje Vuksanovic / 492 pregleda

  Prodaje se zemljišna parcela od 3550m2 na Rakovcu,Opština Pale, na vrlo atraktivnoj lokaciji udaljena od centra Pala oko 4km, Sarajeva 20km, Jahorine 13km, Ski Centra Ravna Planina 7km. Lokacija se nalazi na izuzetno mirnom mjestu u potpunosti okružena prirodom i šumom. Pored parcele prolazi makadamski ali vrlo solidan put. Struja i voda prolaze pored placa koji je ograđen prirodnim, vidokim biljkama i šumom.
  Dio parcele,nekih 50x40m je relativnoravan, dok se ostatak zemljišta spušta ka dole, što u arhitektonskom smislu otvara razne mogućnosti u projekrovanju prostora. Plac je okrenut ka istoku te se sa njega pruža predivan pogled ka Romaniji i drugim okolnim brdima. Također pogled je otvoren i ka jugu, gdje leži Jahorina, ali i Ravna Planina i novootvoreno skijalište ukupne dužine staze za skijanje od 1400m, što zadovoljava uvijete da se na tom mjestu uskoro počnu održavati značajne domaće i međunarodne utrke.
  Ovde se također nalazi i početna stanica Gondole, koja će, kada bude završena iduće godine, voziti turiste u srce Jahorine,te je u tu svrhu obezbijeđen veliki parking za sve ljubitelje planine koji preferiraju ovakav vid transporta.
  Najbliže domaćinstvo placu nalazi se udaljeno stotinjak metara, dok su druga domaćinstva mnogo dalja, tako da je privatnost zagarantovana. Ali,u vidu određene sigurnosti i ukoliko bi na tom mjestu postojao objekat, par stotina metara dalje nalazi se i ne tako malo groblje koje je posjećeno u toku čitave godine,ljudi prolaze, ali se također i put zimi iz tog razloga redovito čisti.
  Parking je također obezbijeđen sa druge strane druma i u dužini parcele,nekih 40ak metara, koji je sada zarastao u paprat i trav, ali uz malo volje…
  Papiri i vlasništvo su uredni i bez opterećenja. Za sva dodatna pitanja, slike ili druga dokumenta, slobodno mi pišite na dati mail ili me kontaktirajte putem Vibera, Whatsapp, messingera..
  Kontakt detalji

  Univerzitetska ul.2Pale,71420 00381642663722 *****

  Kontaktirajte oglasivača