Odbojkašice Jahorine u polufinalu za prvaka BiH

0
17

Naše “Jahorinke” plasirale su se u polufinale Play off-a za prvaka BiH, nakon tri odigrane utakmice protiv odbojkašica  “HE na Drini” i tako  ponovile prošlogodišnji uspjeh.

U uzvratnom susretu ekipa iz Pala slavila je sa 3:1/ 25:22, 16:25, 25:17, 25:23/ , izjednačivši  razultat u pobjedama na 1:1, a istim razultatom su slavile odbojkašice Jahorine i u trećoj odlučujućoj utakmici sa 3:1/ 25:14, 25:23, 18:25, 25:17/

U redovima domaćina sve igračice zaslužuju pohvale za borbenost i htijenje. Igrom se istakla i nišanske sprave “podesila” “korektor”Veselinka -Vesela Slijepčević, pouzdane na prijemu servisa i sigurne u napadu su bile, kapiten Nevena Čvoro i Jovana Bakmaz. Igrom na mreži  su se iskazale, “srednji blokeri” Jelena Bakmaz i Danijela Jasika, a i ovoga puta u ulozi “dizača” uspješno se snašla, reprezentativni “srednjak”, Nadica Slijepčević.

Zapažena u odbrani bila je i “libero” domaćina Jovana Garić, a još su u igru ulazile i  dale svoj doprinos pobjedama Jelena Tabaković, Milica Čvoro i Tatjana Marjanović.

U ekipi iz Višegrada igrom su prednjačile, Zagorka Milisavljević, Ivana Plečić i Bojana Tešević.

Odbojkašice Gacka su i u revanš susretu savladale ekipu iz Bihaća sa 3:2 te su 2:0 u pobjedama izborile polufinale Play-off-a za prvaka BiH.

U polufinalnim utakmicama koje su igraju do dvije pobijede naše “Jahorinke”, sljedećeg vikenda dočekuju aktuelne i višestruke prvakinje odbojkašice “Jedinstva” iz Brčkog, a drugi par sačinjavaju Gacko i Kula iz Gradačca.

Kako nam je izjavila za najavu utakmice, naš izvanredni “korektor” Veselinka Slijepčević, smatra da se zna snaga i kvalitet odbojkašica iz Brčkog, koje su izraziti favoriti. U meč će se ući rasterećeno I “naoštreno”, a sve će dati od sebe, da se odigra  kvalitetno i što bolje suprotstave “Brčanskim princezama”.

Našim odbojkašicama želimo da ih prati sportska sreća uz napomenu da se favorit zna i okliznuti.

OK Jahorina

(www.palelive.com / ČM)

Postavi komentar

avatar
wpDiscuz