ponedjeljak, 29. maj 2017.

Pale live! Urban info portal

Palelive.com YouTube kanal Prati nas na Facebook-u! Prati nas na Twitter-u!

El. pošta Štampa

Obuka žena za izradu rukotvorina

MILIĆI - Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u saradnji sa opštinama Milići i Srebrenica organizovaće obuku 20 žena za izradu rukotvorina od vune i drugih prirodnih materijala. Stručni saradnik za projekte u opštini Milići Marko Savić rekao je Srni da je cilj obuke da kandidatkinje koje uspješno ovladaju potrebnim vještinama i iskažu interes za saradnju postanu saradnici preduzeća koja će obezbijediti tržište, odnosno prodaju rukotvorina.

"Rukotvorine će biti rađene za poznatog kupca u Holandiji. U skladu sa stečenom praksom i kvalitetom izrade predviđena je i odgovarajuća materijalna satisfakcija", rekao je Savić.

On je dodao da će obuka trajati pet dana, a da će UNDP snositi troškove obuke, nabavke materijala i alata za izradu rukotvorina.

Poziv zainteresovanim kandidatkinjama otvoren je do 19. marta.

Savić je dodao da je UNDP objavio i javni poziv za odabir korisnika u opštini Milići, koji su spremni da se uključe u posao otkupa vune.

On je dodao da će UNDP organizovati obuku za ovladavanje vještinom mašinskog šišanja ovaca, obezbijediti mašine i ostalu odgovarajuću opremu, kao i prodaju vune, te dodao da podnosilac prijave, osim opštih kriterijuma o statusu poljoprivrednog domaćinstva, treba da ima i iskustva u bavljenju ovčarstvom.


(www.palelive.com / Srna)Tagovi: Milići  obuka  rukotvorine  
Komentari (0)
Dodaj komentar
Vaši detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch::(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):S
:!::?::idea::arrow:
Sigurnost
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.
Klikom na dugme "POŠALJI" prihvatam Uslove korišćenja.

Uslovi korišćenja  :  Pošaljite vijest  :  Oglasi  :  Marketing  :  Kontakt                                                                                                        Pratite nas na Facebook Palelive.com YouTube kanal Palelive.com Twitter