subota, 27. maj 2017.

Pale live! Urban info portal

Palelive.com YouTube kanal Prati nas na Facebook-u! Prati nas na Twitter-u!

El. pošta Štampa

Četiri ovce zaražene brucelozom

alt

MILIĆI - U selu Rovaši u opštini Milići četiri ovce su zaražene brucelozom, rečeno je Srni u Veterinarskoj stanici u Vlasenici.Direktor Veterinarske stanice Milorad Milošević navodi da su zaražene ovce mještanina Safeta Kurtića koji je vlasnik stada od 70 ovaca.

"Na dojavu da imamo oboljelih ljudi od bruceloze, uzeli smo uzorke krvi šest ovaca sa Kurtićevog imanja i našli smo četiri ovce oboljele od bruceloze. Juče smo uzeli krv svih ovaca iz stada i sada čekamo rezultate da bismo vidjeli koliko je zaraženih ovaca", kazao je Milošević.

Prema njegovim riječima, nakon rezultata će biti preduzete odgovarajuće mjere - eutanazija zaraženih ovaca, sanacija terena i ostali koraci koji su predviđeni u ovakvim slučajevima.

Kurtić, međutim, negira da su ovce u njegovom stadu zaražene brucelozom.

"Ja vam tvrdim da to nije istina. Provjerio sam u veterinarskoj laboratoriji u Kalesiji i nijedna od te četiri ovce nije bila pozitivna na brucelozu", rekao je Kurtić Srni.

On dodaje da je ovce kupovao na području opštine Milići, te da ne potiču sve od jednog vlasnika.

U Veterinarskoj stanici navode da posjeduju uredne nalaze o registrovanim slučajevima bruceloze, te da će u toku ove sedmice dobiti i nalaze uzetih uzoraka krvi od preostalih ovaca.


(www.palelive.com / Srna)Tagovi: Milići  Rovaši  bruceloza  
Komentari (0)
Dodaj komentar
Vaši detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch::(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):S
:!::?::idea::arrow:
Sigurnost
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.
Klikom na dugme "POŠALJI" prihvatam Uslove korišćenja.

Uslovi korišćenja  :  Pošaljite vijest  :  Oglasi  :  Marketing  :  Kontakt                                                                                                        Pratite nas na Facebook Palelive.com YouTube kanal Palelive.com Twitter