subota, 24. jun 2017.

Pale live! Urban info portal

Palelive.com YouTube kanal Prati nas na Facebook-u! Prati nas na Twitter-u!

El. pošta Štampa

Sutra radionica "Izrada nacrta standard kvalifikacija"

ISTOČNO SARAJEVO - U Istočnom Sarajevu sutra će početi dvodnevna radionica "Izrada nacrta standard kvalifikacija", koja je dio Tempus projekta "Bosansko-hercegovački kvalifikacioni okvir za visoko obrazovanje" /BHQFHE/, koji sa 1,1 milion evra finansira Evropska komisija.


Cilj radionice, koja je radni sastanak ekspertskih grupa, jeste izrada nacrta modela standard kvalifikacija za 18 odabranih studijskih programa tri ciklusa iz šest naučnih oblasti - prirodne nauke, tehničke nauke, biomedicina i zdravstvo, biotehničke nauke, te društvene i humanističke nauke.

Radionica u Istočnom Sarajevu dio je Tempus projekta čiji je glavni cilj podrška strukturnoj reformi visokog obrazovanja u BiH i razvoju kvalifikacionog okvira u visokom obrazovanju u skladu sa prioritetima BiH i njegove implementacije na univerzitetima, saopšteno je iz Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Projekat treba da osigura modele za potpunu implementaciju kvalifikacionog okvira na svim univerzitetima u skladu sa kriterijumima i procedurama Evropskog kvalifikacionog okvira /EQF/ i Kvalifikacionog okvira evropskog prostora visokog obrazovanja /QF‐EHEA/.

Poseban akcenat u Projektu je stavljen na jačanje kapaciteta institucija visokog obrazovanja za pisanje ishoda učenja u skladu sa usvojenim deskriptorima, te na razvoj probnih studijskih programa.

Radionici će prisustvovati 21 partner koji učestvuje u realizaciji projekta.

Početak rada radionice, koja će biti održana u zgradi Elektrotehničkog fakulteta, planiran je za 9.15 časova, kada su predviđene i izjave za medije.


(www.palelive.com / Srna)Komentari (0)
Dodaj komentar
Vaši detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch::(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):S
:!::?::idea::arrow:
Sigurnost
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.
Klikom na dugme "POŠALJI" prihvatam Uslove korišćenja.

Uslovi korišćenja  :  Pošaljite vijest  :  Oglasi  :  Marketing  :  Kontakt                                                                                                        Pratite nas na Facebook Palelive.com YouTube kanal Palelive.com Twitter