nedjelja, 28. avgust 2016.

Pale live! Urban info portal

Palelive.com YouTube kanal Prati nas na Facebook-u! Prati nas na Twitter-u!

El. pošta Štampa

Profesori zaposlili djecu, supruge i zetove

ISTOČNO SARAJEVO - Porodični klanovi stvoreni su na mnogim fakultetima Univerziteta u Istočnom Sarajevu zahvaljujući zloupotrebi položaja i nepotizmu njihovih čelnika i profesora.


“Glas Srpske” otkrio je samo neke od slučajeva nepotizma na fakultetima u Istočnom Sarajevu u kojima su se uhljebili članovi porodica dekana, prodekana i profesora.

Porodične loze

Prema našim saznanjima, nekadašnji prodekan, a današnji profesor na Katedri za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Istočnom Sarajevu Rade Popadić zaposlio je svoju kćerku kao asistenta na Katedri za psihologiju. Popadić je sina Marka “progurao” za asistenta na Likovnoj akademiji u Trebinju.

Viši asistent Filozofskog fakulteta u Istočnom Sarajevu Stojan Šljuka, čiji je magisterij finansiran sredstvima opštine Istočno Novo Sarajevo, zaposlio je svoju suprugu Eminu u biblioteci, a sina Aljošu kao asistenta na Katedri za matematiku istog fakulteta.

Profesor emeritus Branko Letić sa Katedre za srpski jezik Filozofskog fakulteta zaposlio je svoju suprugu Mariju na poziciju asistenta na istom fakultetu.

“Glas Srpske” saznaje da je za odanost bivšem dekanu Filozofskog fakulteta Milovanu Pecelju, šef Studentske službe tog fakulteta Rada Mrda nagrađena tako što je njena kćerka Olja dobila posao tehničkog sekretara dekanata.

Na Odsjeku za žurnalistiku Filozofskog fakulteta u Istočnom Sarajevu posao su pronašli supružnici Ljubomir i Vesna Zuber. Bivši prodekan Filozofskog fakulteta Saša Knežević doveo je svoju suprugu Božicu na mjesto asistenta na katedri za srpski jezik. Božica Knežević je do tada radila kao profesor u srednjoj školi.

Nepotizam nije “privilegija” samo Filozofskog fakulteta u Palama. Dekan Fakulteta fizičke kulture u Istočnom Sarajevu Danko Pržulj postavio je svog zeta za prodekana, a kćerku za referenta u Studentskoj službi istog fakulteta.

“Glas Srpske” je ranije objavio da je bivši ministar prosvjete i kulture RS i dekan Filozofskog fakulteta u Istočnom Sarajevu Milovan Pecelj u toj ustanovi obezbijedio posao viših asistenata za svoje dvije kćerke Milicu Pecelj i Jelenu Pecelj-Purković. Obje su izabrane istog dana i to na Katedri za geografiju, a uskoro bi trebalo da dobiju zvanje redovnog profesora.

Eldorado nepotizma

Sagovornik “Glasa Srpske” sa Univerziteta u Istočnom Sarajevu kaže da je Pecelj kumovao nepotizmu na Filozofskom fakultetu.

- Cijelu ovu bolumentu na Filozofskom fakultetu doveo je Pecelj, koji se pri zapošljavanju uglavnom vodio rodbinskim vezama i odanošću. Na znanje i ocjene se malo gledalo. Zbog takve politike od mnogih visokoobrazovnih ustanova na ovom području stvoreni su porodični fakulteti. Univerzitet u Istočnom Sarajevu godinama tavori zbog zapošljavanja sinova, kćerki i supruga profesora - kazao je naš sagovornik.

On je istakao da su fakulteti Univerziteta u Istočnom Sarajevu razbacani na više lokacija, što je bila olakšavajuća okolnost za zapošljavanje rodbine.

- Univerzitet u Istočnom Sarajevu predstavlja eldorado za nepotizam i zloupotrebu položaja. Za to znaju brojni profesori i studenti, ali zbog straha od odmazde niko od njih ne smije javno da to iznese - rekao je sagovornik “Glasa Srpske”.

Dekan Elektrotehničkog fakulteta u Istočnom Sarajevu i nekadašnji prorektor za nastavu Zoran Ljuboje rekao je ranije “Glasu Srpske” da u radu akademske zajednice sve mora da bude transparentno i da se otklone svi oblici nepotizma, zloupotrebe položaja i ono što se kosi sa zakonskim propisima.

- Mora se ispitati da li su konkursi bili javni, koliko se kandidata prijavilo, koliko je od njih zadovoljavalo uslove konkursa i da li su izabrani kandidati bili najbolji - kaže Ljuboje.


Mitar Novaković

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Mitar Novaković tvrdi da nema zapošljavanja po rodbinskoj liniji i da je Univerzitet “otvorena knjiga u kojoj se sve može provjeriti”.

- Tvrdnje da na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu ima nepotizma i zloupotrebe položaja su budalaštine. Postoji inspekcija i ukoliko neko sumnja da neko dobija posao zato što je sin, kćerka ili rodbina profesora može to da prijavi pa će inspekcija provjeriti. Ako je dijete profesora student generacije zašto ne bi moglo da bude primljeno na mjesto asistenta - kazao je Novaković.


(www.palelive.com / Glas Srpske)Profesori zaposlili djecu, supruge i zetove
Komentari (95)
 • Posjetilac

  Sta se radi u Banjaluci u Palama je mila maca.

 • ***

  A, gdje se mogu zaposliti djeca profesora, koji zavrse fakultete, a sami su ucili, da jednog dana budu profesori? Prema ovom clanku, cak ni u drugom gradu.

 • Posjetilac

  po ovom clanku djeca profesora ne bi smjeli ni živjeti,možda je bolje da nemaju djecu.To bi onda bilo pravo rješenje za neke.Ali uopšte o našem novinarstvu imam loše mišljenje jer oni napišu članak i ako nije to tačno nikom ništa.

 • mrgud

  Ma da, jadni... Bas su ugrozeni kao sto vidimo...

 • Ursus spelaeus

  Nije valjda Pecelj?! ;)

 • pochetnik  - profesori SRBIJA

  pa nesto nam sada nie jasno!za sve fakultete i inicijative za pokretanje istih su zasluzni ti famozni profesori iz srbije.pa sta sto su ljudi doveli za sobom tetke,ujne strine sinove kcerke itd isl...?opste poznata je stvar da rade kao privatne ustanove,pa ni sekretarica tu nije dosla javnim konkursom.kcerke pomenutog gospodina ne znaju nazive tri ulice na palama a zavrsile su redovno fakultet!al zato profesori sigurno znaju ulicu u kojoj doticne stanuju?
  a nasi dragi studenti oni zavrseni i oni ne zavrseni lijepo zasucite rukave pa za poslom(motikom)sto ste trebali i prije fakulteta a ne sada plakati za nad svojom sudbinom.mozda u srbiji treba akademskih licnosti jer im je deficit,svi pametni su dosli ovamo???
  nikog ne opravdavam niti napadam,kod nas je uvjek bila ona stara"neko drugi je kriv"pa svi placemo nad svojom sudbinom....

 • True  - re

  Istina boli.................

 • detalj  - iii

  Konacno bez inicijala, samo surova istina....Pohvale za Palelive.com ,nastavite tako.

 • Posjetilac

  Ovo su članci sa Glasa Srpske.

 • Natasa

  :shock: Ma ne mogu da vjerujem čuj Pecelj.

 • orao

  Ma mozete vi pisati svasta,ali boli njih briga oni su se uvalili imaju dobar posao...danas je normalno da se dodje do posla na takav nacin..nazalost ali to je tako...

 • Paljaninnn

  Neka je neko jednom u ovoj nazovi državi napisao imenom i prezimenom nekoga ko je zloupotrebio položaj i ko je preko veza i vezica zaposlio svoje najbliže. Svaka čast PALELIVE-u. O tome kakvi su nam profesori se zna i priča odavno, a ovo je jedna javna potvrda svega toga! Znači njihova djeca treba da završavaju fakultete na kojima im rade roditelji i supružnici i da odmah dobiju posao na tim istim fakultetima, a sigurno ga nisu svi zaslužili (mada ima i onih koji jesu vjerovatno) a mi ostali ko nas j... kad su nam mama i tata radnici ili ih uopšte nemamo. Sramota za dekane i profesore!!!

 • magistar  - samo malo

  Ovdje se mora razjasniti par stvari.
  Za izbor asistenta na univerzitetu u istočnom sarajevu postoje odredjeni kriterijumi,a to je prije svega prosjek ocjena.Sistem je nazalost takav da je ovdje zaista sve moguce,suština moje poruKe je sledeca,ako su doticna djece primljena "samo " zbog toga sto su djeca necijih profesora onda je to za svaku osudu ,a odgovornost za to treba da preuzme niko drugi do sam ministar i rektor kao prve violine našeg nam dragog orkestra (univerziteta)i to SVOJIM neopozivim ostavkama.
  Sa druge strane ako su dotični kandidati bili najbolji po prosjeku i ostalim kvalifikacijama onda je svaka DALJA priča sporna,
  Ako se neko smatra oštecenim u datim konkursima koji su morali biti javni onda neka se za to obrati nadleznim institucijama koje se tim bave,a svako istjerivanje pravde po forumima je suvišno.
  uSPUT ZASTO SE NE POMENE NA PRIMJER EKONOMSKI FAKULTET NA PALAMA ,GDJE SE SVAKI ASISTENT DO JEDNOG BIRAO PO NAJBOLJIM KVALIFIKACIJA A NE KAO MAMINI I TATINI SINOVI.

  POZDRAV

 • Posjetilac

  Moram ti reci da ti teorija odmah pada u vodu jer se za pojedine od dana upisa na fakultet zna da ce ostati na fakultetu kao asistenti i od prve godine im se "nabija" prosjek. Pitajte njihove kolege iz generacije da li su se pojavljivali na ispitima i predavanjima? Naravno da ovo ne vazi sve, ali za dobar dio njih, itekako DA!

 • Paljaninnn

  Ne pada mu ''teorija'' u vodu. Nije se ni za koga sigurno znalo da će ostati na faxu, to što ti kažeš je više teorija zavjere. Pa neće 30 profesora sa jednog fakulteta nabijati prosjek nekome iako mu je tata profesor 100%, a neka to i uradi većina opet nije baš izvodljivo, jer na svakom faxu ima bar ''dvije struje'' gdje će ga neko oštetiti baš jer je nečiji sin i sl... Ako je prosjek OK i ako zaslužuju to mjesto onda svaka čast, problem je što nema prosjeka...

 • Posjetilac

  Bolje je da nema prosjeka nego da mu je on 10, a da ga niko iz njegove generacije ne poznaje!

 • N.N.

  Kao sugradjaninu, i covjeku koji je svijestan znacaja Univerziteta u Istocnom Sarajevu za razvoj opstine Pale i Istocnog Sarajeva u cjelini, mi nikada nece biti jasno kako je moguce da je Mitar Novakovic rektor Univerziteta. Pa zar pored toliko profesora koji su sa tom titulom dosli iz Sarajeva, kao i onih koji su stasali na ovdasnjim faklutetima, nasa akademska zajednica (ako je ima), dozvoli da nam Univerzitet vodi covjek koji ga na svaki moguci nacin pokusava oslabiti, razvlastiti, uciniti nemogucim, i jos na kraju, profitirati iz njega, svojom enormno visokom platom i kriminalnim aktivnostima koje vodi zajedno sa svojim saradnicima.
  Medjutim, kada pogledam ovaj clanak, i vidim koliko su nasi profesori svoj boravak i profesionalno angazovanje na fakultetima podredili svom licnom interesu i interesu svojih porodica, onda me nista ne iznenadjuju.
  Jasno je. Niko od njih nema nikakve namjere da se ovaj Univerzitet uozbilji i predstavlja najbolji Univerzitet u BiH (kao krajnji cilj),

 • Posjetilac  - sve tacno

  Krajnji cilj je da je novakovic nezakonti rektor u trecem mandatu uz pomoc prorektora trbojevica, a svi pobrojani su glasali za novakovica ili direktno bili za njega da bi mogli da rade to sto je napisano.
  Nema tu puno filozofije, a tako su uradili i sa drugih fakulteta isto.

 • Poslušnik  - Ima li ovdje jedno mjesto za mene

  Prvo pravilo profesionalnog novinarstva jeste čuti i drugu stranu. Ovdje toga nema, jer toga u ovoj državi ne smije biti. U tekstu su iznesene optužbe na račun ljudi koji su naši sugrađani, komšije i začudo - niko od njih nije član "stranke". Draga gospođo Domazet, uvjerite nas u istinitost Vaših "informacija", da im stavimo žute trake na desni rukav,a potom ih javno linčujemo. Ako ne možete, onda neko mora snositi odgovornost. Ipak, nije ovo nacistička Njemačka. Ili možda nisam u pravu...

 • posjetilac

  Koliko ima istine u ovom tekstu, toliko ima i neistine! Neki ljudi su se ovdje našli prozvani bez ikakvog mogućeg razloga! Recimo, primjer za to je prof. Letić koji se sa svojom suprugom Marijom upoznao na ovom fakultetu (oboje su tu radili dugi niz godina)i poslije toga stupili u brak! Sa druge strane Bojana Popadić je bila malo je reći, izvrstan student u dvojoj generaciji, što važi i za sestre Pecelj. A to se lako može provjeriti... Njihov prosjek ocjena govori sve.

 • Posjetilac

  Njihov prosjek ocjena ne govori nista!!!

 • posjetilac

  A možeš li da mi objasniš kako? Zaista ne razumijem?

 • Posjetilac

  Prosjek je vrlo relevantan pokazatelj kad te ocjenjuju tata i njegovi drugari.

 • Posjetilac

  Autor teksta je Željka Domazet, ali izvor informacija na fakultetu je neko ko dobro poznaje stanje... :pinch:

 • POSEIDON

  STA JE SA SRDNJOM I OSNOVNIM SKOLAMA U PALAMA? KUMOVSKIM RODBINSKIM VEZAMA,KO SVE RADI NEDAO DRAGI BOG...

 • Posjetilac

  Da se ne lazemo, Marija Popovic je bila asistent na Filozofskom fakultetu prije nego se udala za prof. Letica. Nemojte mijesati kruske i jabuke...

 • Posjetilac

  Ne razumijem sta se nekome ne svidja u mom prethodnom komentaru? Samo sam napisala cistu istinu, ali izgleda da je bolna onima koji posto-poto zele ukaljati prof. Letica i njegovu suprugu Mariju...

 • Posjetilac

  DRAGA GOSPODO SVE JE TAKO.PA ZAŠTO SE FORMIRAJU SAJMOVI ZA ZAPOŠLJAVANJE.TO JE SAMO ZA POKRIĆE KRIMINALU I VIŠAK U SISTEMU. DA JE KAKO TREBA IŠLO BI SVE REGULARNO PREKO BIROA GDJE SE TREBA TAČNO DA ZNAJU POTREBE I PONUDE I DA JE SVAKOME DOSTUPNO A NE DA CILJA U KOJIM LI JE NOVINAMA IZAŠAO KONKURS DA BI MOGAO TUŽITI.

 • pravnik

  Zalosno,ja sam trebao biti asistent na pravnom fakultetu i imao sam najbolji prosjek ocjena i sve moguce uslove da budem primljen,nazalost kako to obično biva život pise romane,asistet je postao neko drugi(njegov prosjek 8,0,a moj 8,9),a ja sam U MEDJUVREMENU nasao hiljadu puta bolji posao nego da budem asistent ,radim kao volonter za 260 km od toga za kartu mi treba bar 200 i da nesto pojedem ostatak,(3 km na dan)
  Kao volonter sam srecan i zadovoljan jer su ljudi prepoznali moj kvalitet ,znanje i sposobnost i jako su zadovoljni mojim radom,uz jedan mali dodatak a to je da me ne misle ni po koju cijenu zadržavati nakon isteka mog volonterskog roka,a i to će jako brzo.
  Onda cu kao i svi sretnici pravo na biro sa iskustvom i spoznajom DA NE POBJEDI UVJEK NAJBOLJI,NEKAD JE VAZNA I SRECA.Zato svima vama porucujem ,ne gubite nadu ,vjerujte i nadajte se u GORE sutra,JER OVO SAMO MOŽE BITI GORE ,A NIKAKO BOLJE.

 • ne pravnik

  Kao prvo biti volonter znaci VOLONTIRATI (dobrovoljan rad bez naknade). Kao drugo stazirati znaci raditi do ispunjenja uslova za polaganje strucnog/drzavnog ispita uz naknadu u visini 20% umanjene plate od prosječne plate za tu strucnu spremu.
  Dakle ti si pravnik visina tvojih primanja je minimum 500km po vladinom programu za staziste.
  Tako da tvoje znanje prava vec u startu je upitno i izgleda da su napravili dobar izbor na fakultetu. Jer ti kao pravnik bi ovo morao znati.

 • Posjetilac

  nemas ti pojma. momak je u pravu. volonterska naknada u institucijama bih utvrdjena je zakonom i iznosi 260 km. i to je sve sto je mogao da dobije, jer i za to sto ti zoves staziranje i sto se placa 80% od pune plate je potrebna vise nego jaka stela koju on nije imao.

 • Posjetilac  - Gradjanin

  Kolega, jedini uslov koji Vi ispunjavate jeste prosjek. Prosjek jeste bitan, ali ne i presudan faktor pri odabiru.
  Da biste postali asistent na Pravnom fakultetu morate se dokazati još nečim sem ocjena. Sve četiri godine studija Vi ste se, jednostavno, ubijali od učenja :whistle: i u tome ste najbolji- u učenju.
  Da li je to dovoljno da se postane asistent- NE B)

 • Posjetilac

  A baš je tužno kad čitam ove komentare i mišljenja "akademskih građana", koji (ne svi, ali većina), ne znaju napisati prostu rečenicu, bez bar tri gramatičke greške!

 • Posjetilac

  A dajte, molim vas, kako samo volite sjediti u četiri zida i komentarisati po forumima i nešto se buniti!!! Baš ćete postići nešto! Šta se bunite, mala država, mali grad, mali fakultet...
  A SVAKO OD VAS BI ODBIO PONUDU I PRILIKU OD TATE, MAME, UJAKA, STRICA, TETKE...KOMŠIJE???
  Aha, i ja msilim da bi!!! Ja prva ne bih, radije to, nego da sam na Birou!!! Eto, svi ste vi prepošteni i dobri i pravedni, a niko drugi ne valja!!!

 • Posjetilac

  Reci mi kolika ti je asistentska plata?

 • Posjetillac

  Trenutno sam na Birou. Ali eto, ako mi neko ponudi posao, odbiću ga, čisto poštenja radi i ne zanima me kako ću prehraniti djecu! Šta da ti kažem, ljudi u borbi za hljeb i goli život i svoju djecu kopaju i rukama i nogama! Što niko ne postavlja pitanje o ljudima koji primaju po tri plate? Dajte, molim vas...

 • Praznoglavac  - Tako nam i treba

  Ovi komentari su najbolja potvrda opštepoznate banjalučke teorije po kojoj Palama ne trebaju fakulteti. Ovoliko neargumentovane mržnje samo možete pronaći kod ljudi koji mrze sve koji su bolji i uspješniji od njih, one koji rade i vrijedni su. To je psihologija palanke, u ovom slučaju nedorasle palanke i sa njom se niko ne može izboriti. Zatvoriti fakultete, porušiti zgrade i ponovo otvoriti pilanu i to vam je mnogo!

 • Posjetilac

  Pa naravno da nam ne trebaju, kad smo stoka i napravimo lakrdiju od svega, jer da niste uradili to sto jeste i da se niste uvalili po rodbinskim vezama sa nikakvim kvalifikacijama, ne bi se ni dizala ova haranga. A ako ste tako uspjesni i posteni, dajte otkaze da se raspisu transparentni konkursi za vasa radna mjesta, ako budete najbolji, a necete, ja vam se izvinuti na drugom dnevniku.

 • Evropa

  Dragi moji akademicari,
  bolje da ste svi zavrsili 3 zanata nego 1 fakultet!!!
  Takva su vremena, bolje vam biti nece, ali ajde nada poslednja umire! Posto privreda na Balkanu takoreci ne postoji, ne vredi vam da svi zavrsavate fakultet kad postoje samo "5 radnih mesta"!!

  Svaki, keramicar, vodoinstalater, elektricar itd...vise para zaradi nego sto cete vi s nekom diplomom. Za njih je uvek bilo posla i bice!

  Zivota na Balkanu nece biti ni za 50 godina, da se ne varamo. Ko moze i ima priliku neka ide preko grane... Sretno!!!

 • Posjetilac

  Zalosno je to sto niko nema primjedbu na strucni rad ovih ljudi a kritikuje navodni njihov dolazak preko veze. Da su nasposobni vjerovatno bi ih sami studenti potkacili ili neka prosvena inspekcija. Danas novinari ne odgovaraju za neistine a sa istim povecaju tiraze i naprave pozar gdje nema ni vatre. Ubrzo cemo znati ko i zasto je narucio ovaj tekst.Dragi komentatori i posjetici Pale live naucite da citate izmedju redova!

 • Posjetilac

  Dragi moj care, nece se studenti nikad buniti. Sto manje zna onaj ko im predaje nizi mu je kriterijum jer ne smije puno da zalazi u materiju. Sto je kriterijum nizi, studenti zadovoljniji, prosjeci bolji, asistenti sa 9,5 prosjekom nicu k'o pecurke. Diplome spektakularne, glava prazna, dzep pun (za one koji se uvale). I onda se ciklus nastavlja, losi proizvode gore, do u nedogled. A ovi sto ostanu bez posla kukaju sto sjede kuci sa tim "vristecim" prosjekom. Neki diplomci sa filozofije su teze dobijali dvojke iz istorije u gimnaziji, nego sto su polagali pola svojih ispita. Pazi, DVOJKE. Bilo ih je mnogo, znam ih...

 • ZMAJ

  Takva nam je drzava,sta se onda svi bunite!? I ruzno je da se ljudi prozivaju,imenom i prezimenom!!! Vladimire skini tekst

 • gospođadafina

  "Dovoljno često ponovljena laž postaje istina". Paul Joseph Goebbels

 • Ana

  Sve sami magistri, pravnici, ekonomisti, a niko ne zna osnove pravopisa srpskog jezika. Shvatam da se piše u hodu, na brzinu, ne obračajući pažnju na greške pri kucanju, ali ipak akademski građani trebaju voditi računa o pravopisu. Međutim, nije ni čudo da je situacija takva kada rektor Novaković govori kao neko ko nema četiri razreda škole, a prorektor Ljuboje ne zna progovoriti. A Ministarstvo sve to mirno posmatra. Sve u svemu jako žalosna situacija. Treba vratiti, odnosno uspostaviti vrijednost fakulteta na ovim prostorima ili ih ukinuti.

 • Posjetilac

  ko si ti da komentarises Rektora i prorektora,i pravopis.
  Vi svi ste se nasli da vrijedjate doktore nauka i magistre a da njih nema Pale bi bila najobicnija selendra.Umjesto da im budete zahvalni sto su tu i od Pala napravili gradic vi ih blatite.

  Sramite se,ali posto vi nemate obraza ovo vas ne dotice

 • Ana

  A ko ste vi da nekome kažete da nema obraza? Jedan magistar ili doktor nauka mora da bude kompletna ličnost, odnosno da pored stručnog znanja posjeduje izvrsne komunikacijske i menađerske sposobnosti, a da pravopis poznaje, to se podrazumjeva. On se uči u osnovnoj školi. Naravno, veliki broj doktora i magistara na ovim prostorima ima zavidan nivo izražavanja, ali rektor nema nikakav. Svako ko je i jednom slušao neku od njegovih izjava zna da nema ni minimalno znanje gramatike i pravopisa srpskog jezika. Eh, sada neki od naučnika koji su posvećeni svome radu i ne vole javno eksponiranje mogu da griješe, ali rektor i prorektori nipošto. Oni bi trebali da budu uzor svima. I naravno niko nije nezamjenjiv. Oslobodite se stega iz Titovog vremena. Da nije bilo Tita, da nije bilo Dodika... Da nije bilo srpskog naroda (hrabrih boraca)koji je svoju krv prolivao, danas ne bi bilo Srba u BiH, a za sve drugo je lako. Uvijek bi se neko našao i uvijek će se naći.

 • Posjetilac

  Draga "pravopisna" Ana, ako se već baviš analizom svakog slova ovdje,pogledaj svoje ("...menaĐerske...";) :shock: :woohoo:

 • Nole

  Pročitao sam ovaj tekst, ne poznajem sve te ljude ali za Marka Popadića znam da je i u osnovnoj i srednjoj školi bio djak generacije i to da je od "malena" izuzetan slikar...Ali ove tvrdnje svakako trebamo provjeriti, vjerovatno ima i nepotizma.

 • Posjetilac

  Cijela Bosna tako funkcioniše. Tako je bilo prije, a čini mi se da će tako biti i u buduće.
  Treba nam temeljna reforma cjelokupnog sistema školovanja.

 • Javna tribina građana Pala  - re:
  Posjetilac napisa:
  Cijela Bosna tako funkcioniše. Tako je bilo prije, a čini mi se da će tako biti i u buduće.
  Treba nam temeljna reforma cjelokupnog sistema školovanja.

  Gvožđe se kuje dok je vruće ili uzaludno je žaliti za prolivenim mlijekom. Što će reći: trebalo je hampu dići kada su se zapošljavali. Sada je kasno. Na www.javnatribina.com je predložen sistem da se javno isprati svaki konkurs i tender oglašen u javnim institucijama na Palama. Tako će se znati ko i kako radi. Trenutno je otvoreno mjesto profesora razredne nastave u Mokrom pa kandidati, evo vam prilike i mehanizma da se izborite za fer utrku za posao.
  Javna tribina građana Pala

 • Javna tribina građana Pala

  Mimo ovog konkursa u OŠ Mokro ispratimo i konkurs za pripravnike u administrativnoj službi Grada I. Sarajevo.
  www.javnatribina.com

 • pravnik  - ODGOVOR NE PRAVNIKU

  Naravno da znam ,i poznajem zakon bolje nego ti 100 puta,OVDJE NIJE SPORNO MOJE (NE)ZNANJE već ne znanje onih koji bi to mnogo bolje trebali znati,a to su sudovi,nas cijeli pravosudni sistem je smiješan,kada sam se ja zalio,doticni se nisu udostojili bar da pismeno obrazlože neke stvari,mislim da ovakvo stanje postoji malo gdje na svijetu,zemlje treceg svijeta su za nas pojam savrsenosti funkcionisanja sistema,tamo bar ima sudska zakonodavna i izvrsna vlast.
  ovdje neme nista

 • Magistar  - kud" plovi ovaj brod

  Nastavak priče,namjestanja je uvjek bilo i uvjek ce ga biti,pa pogledajte samo ostale firme i preduzeca
  Osnovne dvije razlike poimanja su sledece.

  Kada neko ima privatnu firmu ima praavo da primi koga god zeli,najcesce su to rodbina ,kumovi i prijatelji na koje se doticni vlasnik može osloniti i u koje ima bezgranicno povjerenje,budimo posteni pa podjite od sebe da vi imate d.o.o, s.t.r dućan i slicno ,koga bi ste VI primili ,brata, sestru,rodjaka kuma prijqatelja ili nekog "stranca u noći" koga prvi put u zivotu vidite???

  Sad dolazimo do klucnog trenutka price i prelazimo na državna preduzeca i ulazimo duboko u psihologiju necije licnosti.Krenimo POLAKO, bio neko dekan,direktor,upravnik,sef,princip je APSOLUTNO UVJEK isti, ljudi se poistovjete sa funkcijom koju obavljaju i prihvate stvari lično,kao da je to njihova privatna firma,u želji da im firma sto bolje radi i da oni imaju apsolutnu kontrolu nad svim i svačim ,oni u radni odnos primaju najmilije i nadraze osobe,uzdajuci se u njihove supersposobnosti.i to je ljudski,razumite
  Naravučenije:Mnogo sposobni ljudi(direktori,menadzeri,dekani,i ostali)imaju mnogo nesposobne rodbine kumova, prijatelja I ostalih ,ako u prirodi imate odnos 1 sposoban

 • Posjetilac

  Pogledajte isjecak od 41:57 snimak sa "Foruma odgovornosti", i sta kaze nacelnik opstine na temu nepotizma u zaposljavanju.

  http://www.pokretzanasgrad-pale.org/clanci/vijesti/151-forum-odgovornosti-08122011-video.html

  "Volio bih da bude drugacije, ali to je tako" :evil: :evil:

 • paljanin

  kakav tekst,ovo za barku je vrh :silly: :silly:

 • mlinar  - MORŽ

  Upotpunosti se slažem magistar je sve rekeo odlicno,samo bih jos dodao za taj brod,poznacete ga jer ce biti sav crvene boje,i trebace vam crvene knjižice da se ukrcate na njega,sta da radimo crveno je u modi ,Molio bih magistra da javi kako doci do noe,i jel se na taj brod ukrcavaju samo ljudi ili ima i poneka životinja,ja sam malo deblji ,pa ako se prijavim kao MORŽ ILI TULJAN mozda ME I PRIME :) :)
  SVAKO DOBRO I SVAKA CAST NA TEMI

 • Posjetillac-opet

  Pa ako je ovako počelo, hajde onda sa vidimo šta je u drugim firmama, preduzećima,školama...itd! Već imam jedan post gore u kome kažem da koliko ima istine, ima i neistine! Mislim da je jako ružno od nekih ovdje pisati pogrdne riječi i vrijeđati nekoga bez ikakvkog osnova, tipa:kcerke pomenutog gospodina ne znaju nazive tri ulice na palama a zavrsile su redovno fakultet!al zato profesori sigurno znaju ulicu u kojoj doticne stanuju? (Neko gore napisa). Ali šta se može, draže nam je ovako "istjerivati pravdu". Ovoga svega je uvijek bilo i uvijek će biti, pitajte roditelje kako je bilo prije 30 godina, ali je problem što je kod nas sve stalno, pa posla uopšte nema... Nema mjesta u firmama koje su zatvorene! A niko ovdje nije spomenuo stručnost ovih ljudi, jednostavno napravite anketu među studentima, kakvi su ti asistenti, da li imaju znanje,kako ga prenose, itd...

 • Milica

  Ako je ko u SNSD-u neka konkurise za mjesto nastavnika razredne nastave u Mokrom,oni su bar to omogucili svojim clanovima a druge stranke po tom pitanju ne rade nista. :shock:

 • posjetilac

  Znači potvrda da treba biti član neke stranke? A da spomenemo te ljude što zapošlajvaju po tim "kriterijumima"? Znači, jedini uslov za konkurs je članska karta SNSD-a? Odoh da se prijavim!

 • Ništa je ovo

  Ne znam kakvo je stanje na fakultetu(ima) - vjevatno nije sjajno kao što nije nigdje u ovim našim tkz. državama. Ali pouzdano znam kakav je nepotizam...i zapošljavanje u državnim institucijama RS i BiH. Da samo znate kako su i na kojim mjestima zaposlene žene i ostala rodbina naših ministara u B.Luci. Njihove žene su zauzele, pored ostalog, mjesta: pomoćnika ministara, savjetnika i drugih visokih funkcija. A tek koje privilegije uživaju. ZA 8. MART SU POČAŠĆENE IZLETOM U BEČ, AVIONOM PREDSJEDNIKA RS.IHHH, čega još sve nema!!!!!!!!!!

 • pero pajser

  ЈЕ ЛИ ОВО ЗЕМЉА ЗА НАС?


  Након текста у „Дневном листу Републике Српске“ од 17. 4. 2012. године постављамо себи питање да ли за нас има мјеста у Републици Српској? На насловници „Гласа Српске“, дневних новина са четрдесет и деветогодишњом традицијом, објављен је наслов „Универзитет као породични бизнис“, а на старни 7 текст са бомбастичним насловом „Професори запослили дјецу, супруге и зетове“. У јеку невјероватне кампање против универзитетске заједнице у Републици Српској, новинарка Жељка Домазет пише један текст у којем се на најдегутантнији начин говори о члановима академске заједнице на Универзитету у Источном Сарајеву. Новинарка „открива“ само неке случајеве непотизма. Поставља се питање, ако их већ „открива“, зашто то ради селективно? Наравно, она ништа не открива, јер ту и нема ништа сакривено. Отуда је још блесфемичнија реченица која започиње формулативном реченицом из „Инсајдера“ или „60 минута“ – Према нашим сазнањима... Каквим забога сазнањима?
  За почетак, професор Раде Попадић је запослио своју кћерку. Како је то Раде Попадић запослио своју кћерку? Бојана Попадић се јавила на јавни конкурс објављен, замислите, у вашим новинама. Компетентна Комисија са Катедре за психологију је оцијенила све пријаве и предложила је за асистента, што су потврдили Вијеће Филозофског факултета и Сенат Универзитета у Источном Сарајеву. Нико није имао притужбе на тај избор.
  Виши асистент Стојан Шљука примљен је у радни однос на Филозофском факултету скоро десет година након што је радни однос 1. 7. 1997. године, на мјесту библиотекара, засновала његова супруга Емина Шљука. Подсјећа ли нас то мало на Давида Штрбца који је оженио своју жену! И то му није били довољно, него је запослио и свога сина на Катедри за математику. Неки веома моћан човјек! И, наравно, општина Источно Ново Сарајево није финансирало његову магистарску тезу!
  Професор Бранко Летић је звање професор емеритус добио прошле године. Ради се о почасном звању за најзаслужније универзитетске професоре и додијелио му га је Универзитет у Источном Сарајеву. И он је по Кочићевском моделу „оженио своју жену“. Марија Поповић је на Филозофски факултет примљена као асистент на Катедри за енглески језик и књижевност прије него што је упознала професора Летића, који је засновао 2002. године радни однос са Филозофским факултетом на Палама. То што га није познавала за вашу новинарку и овакав „истраживачки“ модел новинарства ионако није битно.
  Ваш „инсајдер“ је био дужан да објасни за какву врсту оданости је Рада Мрда награђена од Милована Пецеља и на који је начин Милован Пецељ могао учествовати у запошљавању људи који су запослени прије него што је он дошао на Филозофски факултет или након што је одлуком Високог представника одстрањен из јавног живота Републике Српске.
  Весна Зубер није запослена на Филозофском факултету на Палама. Провјерите, или се потрудите да пронађете бољег „пацова“ за извор сазнања, сви документи о свим вашим наводима су јавни, па и ректор вам је јавно послао позив да позовете инспекцијске органе да то још једном провјере.
  О томе како је бивши продекан „довео“ своју супругу на Филозофски факултет заиста је бесмислено коментарисати. Ако у новинском тексту напишете „довео“ ви инсинуирате да није постојала никава правна процедура, да је Саша Кнежевић просто превео своју супругу из Средњошколског центра на Филозофски факултет. Ради шире јавности, која је овим наводима прљаво обманута, морамо истаћи да за сваки избор постоји законска процедура и да не можете никога „довести“ или „превести“. Постоје јавни конкурси на које се могу јавити сви заинтересовани кандидати. Избор пролази кроз Вијеће факултета, а потом кроз Сенат универзитета. Уколико постоје неке притужбе постоји законски рок за њих, а ни за један од ових случајева није постојала ни једна.
  Ваш „саговорник“ је универзитетске професоре назвао „болументом“. Тај израз не можемо пронаћи ни у једном познатом рјечнику. То говори о писмености вашег саговорника и вашег новинара. Претпостављам да сте мислили на...

 • Posjetilac

  Vesna Zuber radi na Filozofskom Fakultetu.

  Razdvojite istinu od laži, u vašem je interesu.

 • Posjetilac

  U pravu si, Vesna radi na fakultetu, meni predavala. Divna profesorica i moram reći: NIKO JE NIJE DOVEO ILEGALNO, BILA JE NAJBOLJI STUDENT ŽURNALISTIKE U SARAJEVU, TU JE I DOKTORIRALA. RADI KAO VANREDNI PROFESOR.

 • pero pajser  - nastavak

  Ваш „саговорник“ је универзитетске професоре назвао „болументом“. Тај израз не можемо пронаћи ни у једном познатом рјечнику. То говори о писмености вашег саговорника и вашег новинара. Претпостављам да сте мислили на појам булумента, који по Лексикону страних речи израза Милана Вујаклије има значење „руља“. Сва та „руља“, прозвана вашим текстом, становници су Републике Српске и грађани Источног Сарајева за које су везали своју животну судбину купујући, без икаквих субвенција или других олакшица, на кредит станове на Палама. Неки од њих су били и учесници рата, људи који су се вратили из Србије да заснују академску заједницу на овим просторима. Овај деманти неће умањити душевни бол који су претрпили сви прозвани, као и чланови наших породица, малољетна дјеца која нису крива због „гријехова“ својих родитеља, али ће показати ваше поштовање јавне ријечи.
  О људским, стручним и научним квалитетима можете се информисати код било ког студента Филозофског факултета или код колега са других универзитета у БиХ, Србији и шире. Дубоко повријеђени и искрено разочарани постављамо себи питање: „Требамо ли ми уопште овом друштву?“

  Прозвани професори и виши асистенти Филозофског факултета

 • zivko smajser

  Gospodo, konkursi su javni, ali kako se donose odluke na Vijecu i Senatu, to svi znamo. Barem mi koji smo malo bolje upuceni u desavanja na Univerzitetu. Uostalom, nije li u najmanju ruku neobicno i sumnjivo da nekoliko porodica ima po tri najuza clana zaposlena na istom fakuletu? Bolje bi vam bilo da ste ovo precutali, nego sto se dodatno brukate pravdajuci se javnim konkursima. Ne kazem da ovaj tekst iz novina nema propusta i a su svi slucajevi opravdano pomenuti, ali zaposljavanja na tom fakultetu po robinskim vezama ima i gotovo.

 • Posjetilac

  Признајем Перо - ово добро звучи. Што се мене тиче, прилично сте оправдани. Остаје да чујемо шта ће рећи инспекција.

  Позивам декана Пржуља да овде изнесе свој став по питању горњих оптужби на његов рачун.

 • post

  Pa nisam znao da na najvećem fakultetu (Filozofskom fakultetu), sa najvećim brojem odsjeka,najvećim brojem studenata, radi samo 3-4 asistena i isto toliko profesora, njihove rodbine?! Svašta! A nešto prebiram po glavi i sjećam se da, dok sam ja studirao, bilo je asistenata iz drugih sredina, iz Šekovića, Vlasenice, Kalinovika, Bileće, Trebinja...itd i to jako dobrih asistenata, koji su bili jako dobri i vrijedni studenti i koji ama baš nikakve veze nemaju ni sa kim na fakutetu, a kamoli rodbinske veze... Pa nešto razmišljam kako su se oni zaposlili? Ja pretpostavljam svojim zaslugama...I ogroman broj njih je ovdje zasnovao porodicu, ljudi se poženili, poudali, djecu dobili...Što to niko ne spomene???

 • gospođadafina  - Pravda je spora, ali dostižna!

  http://www.ues.rs.ba/cir/univerzitet/vijesti/reagovanje-povodom-tendencioznog-clanka-glasa-srpske

 • ????

  Naravno da ce ova prica imati takav kraj, nismo ni ocekivali nesto drugacije.Zadovoljni smo ako su prozvani bar na jedan dan osjecali stid i hodali oborenog pogleda.

 • Poslušnik  - Evo kako nastaje glasina

  Vesna Zuber nije zaposlena na Filozofskom fakultetu. Kad nešto ne znate ili ne razumijete, a o tome govorite, pogotovo javno, dolazite u poziciju da lažete iz nehata. Angažovana i zaposlena nisu sinonimi, žena radi na FPN-u u Banjaluci. To bar nije nikakva tajna. Provjerite recimo u socijalnom, ili gdje god hoćete, samo ne lupetajte.

 • Posjetilac

  Činjenica je da ZARAĐUJE na Filozofskom i to od skora. Nisam znao da se ne broje ovi koji su "angažovani" na nekoliko mjesta i ubijaju honorare preko plate.

  Vaše tumačenje zakona o radu je da se pod "zaposleni" podrazumijevaju samo one koji su u 100% radnom odnosu. Znači da i oni koji su u 150%, 200% radnom odnosu (a to su oni koji najviše krđe zakon - imaju dvije radne knjižice, dva radna odnosa - i u Srbiji i u RS) nisu zaposleni na Filozofskom. A, recite javno koliko je takvih. Čik ako smijete.

  Izvin'te ja to s procentima stvarno nisam znao. Ili kao što rekoste, ne razumijem to kako treba.

  Nije majka Muju klela što se kockao već zato što se vadio.

 • Posjetilac

  Čekaj malo, znači po tebi niko nema pravo da radi!?!?! to sto su se ljudi upoznali na poslu gdje se svaki dan sreću, pa se igrom slučaja i ožene, ni to nemaju pravo? Letić radio, supruga njegova radila, upoznali se, smuvali se, brak i sl? Je li to nepotizam vječiti studentu?

 • Posjetilac

  Ovo malo da se zataskaju desavanja na Univerzitetu u Banja Luci, pa k'o vele da malo opletu po kolegama sa Istoka. :evil:

 • Veteran

  Rektor Novaković se vadi na inspekciju? Kakva inspekicja? Pa naravno da su i oni umješani u sve ovo i ovaj "začarani krug" ide svima njima na ruku, ili ispod ruke, kako kome. Inače ja nemam ništa protiv da se zapošljava rodbina, POD USLOVOM da je konkurs javan i da ta osoba zadovolji SVE kriterijume!
  Užas! Nadam se da će se sve urušiti i sravniti sa zemljom.

 • Posjetilac

  Uhvatili ste se Vesne Zuber,hajde oprosteno je ako ona ne radi na fakultetu,a sta je za ostale pomenute hocete li i za njih naci opravdanje.Ma ljudi dosta je lazi,bilo je i ima i sad dobrih studenata koji su zasluzili mjesto asistenta ali ne mogu da dodju na red. Ipak zna se ko na konkursu za posao prodje.Budimo realni samo. :(

 • Posjetilac

  Druge stranke obecavaju a SNSD vecinu zahtjeva ispunjava. :D

 • Posjetilac

  Pa bolje ti je da ćutiš! Upravo si potvrdio/la, da bilo ko ko ispunjava uslove za konkretno ovaj konkurs, a nije "crveni",ne može ni konkurisati! BRUKA I SRAMOTA, STIDITE SE!!! Kako ste samo,izvinite na izrazu,ne bih nikoga da uvrijedim, "ograničeni" u nekim segmentima!Pa zar ne vidite pozadinu svega, čista politika!Zar ne primjećujete da niko od ovih ljudi nije politički aktivan niti se nalazi u nekoj od polotičkoh partija!ČUDNO? UOPŠTE NE! Mislim da smo već apsolvirali da je svugdje (na fakultetu, u školama, firmama, fabrikama, državnim organima...kladionicama, kafićima,trafikama..itd,itd) prisutan nepotizam,veze, štele i drugi načini zapošljavanja,pa se vi sad odjednom "digli" i izmišljate toplu vodu i držite predavanja iz etike i morala!Neko će ovo ocijeniti pozitivno ili negativno,ali realno, stanite na jednu sekundu, pogledajte sebe, tatu,mamu,brata,sestru,druga,komšiju...gdje rade i kako su se zaposlili (ne svi,ali većina)! Krenem od sebe i svog veoma malog mjesta i okruženja, pa se "poklopim"!

 • Maja

  A je li to samo na fakultetima tako ? A sta cemo sa pripadnicima SNSD-a u svim gradovima? Zasto ne napisete da danas samo oni imaju pravo da rade?

 • Posjetilac

  Budi realna i vidi sta se sve radi i ko koga zaposljava,ko je nasao posao bez neke stele,ma daj molim te toga nema vise.Zavaravamo se svi,izadje konkurs ti se prijavis i oni ti se samo nasmijese,samo sto ne kazu "budalo" sto se u opste prijavi.Cinjenica je da politicke partije igraju ulogu u zaposljavanju.

 • Posjetilac

  Draga Majo,ne kazem da su ti na fakultetima kadrovi SNSD-a,to nije ni vazno tu su u pitanju rodbinske veze. Ali ako ima neko iz SNSD-a neka konkurise za prof.razredne nastave u Mokrom. :)

 • Milan  - eee

  Koji ste vi glupani, ne mogu da vjerujem... Ja provjereno znam, pa zato i pricam.. ALjosa Sljuka je bio jedan od najboljih studenata na matematickom fakultetu, covjek je imao prosjek 9,7-9,8 i covjek nije preko stele zaposlen. Osim toga, konkurs je bio javan, to se vrlo lako moze provjeriti, mislim cak i na samom sajtu.. Prema tome, kad sledeci put tako pocnete da kenjate, prvo se bolje informisite..

 • pero pajser

  Što se Aljoše tiče, tačno je to da je on najbolji student generacije na katedri za matematiku i računarstvo ali je priča o njemu i "šteli" o njegovom zaposlenju u novinama besmislena iz tog razloga što Senat Univerziteta još nije donio odluku o zaključku konkursne komisije.

 • Posjetilac

  Osim toga, na JAVNI konkurs se prijavio samo Aljoša (nije bilo protivkandidata). Sve možete pronaći na sajtu univerziteta i fakulteta.
  Za nevjerne Tome, evo vam izvještaj komisije:
  http://www.ffuis.edu.ba/article/5089/

  Izbor nastavnika na univerzitetu je najtransparentnije od svih mogućih zapošljavanja.
  Za vas koji ne znate, procedura dobijanja posla na fakultetu je sljedeća:
  1. Vijeće katedre predlaže komisiju za pisanje izvještaja o prijavljenim kandidatima
  2. Vijeće fakulteta (u kojem sjede svi zaposleni na fakultetu) usvaja komisiju
  3. Senat univerziteta (u kojem sjede predstavnici svih fakulteta) potvrđuje komisiju.
  4. Komisija piše izvještaj sa prijedlogom ko se zapošljava
  5. Vijeće katedre šalje izvještaj na vijeće fakulteta
  6. Vijeće fakulteta usvaja izvještaj i šalje na senat
  7. Senat potvrđuje izvještaj komisije i REKTOR zasniva radni odnos s kandidatom.

  Onda postoji 15 dana žalbeni rok. A sva dokumenta se nalaze na Internetu.

 • Posjetilac

  Sa sajtu Fakulteta se objavljuje, ne samo konkurs, vec i izvjestaj Komisije, i to prije izbora u zvanje. Znaci, prvo se sve oglasi da bi izvjestaj o izboru akademskog osoblja prosao ,,sud javnosti,, - otvoren je rok za eventualne primjedbe - pa tek onda se usvaja na Vijecu i Senatu. U skladu sa tim, na oglasnoj stranici web sajta Fakulteta imate i izvjestaj o izboru asistenta za Racunarske nauke (Aljosa Sljuka), sad je vec na 5, 6. stranici, pa citajte, pogledajte ko je i kako ostecen (citaj da li je neko ostecen). Mislim da se cak nakon toga objavljuju izvjestaji na stranici Univerziteta a prije konacne odluke Senata. Tako imate za svo akademsko osoblje, procitajte pa komentarisite.

 • Maja

  Svi mi znamo da je imao dobar prosjek ali isto tako znamo da mu i roditelji odavno rade na faxu,a znaju i profesori.Konkurs je uvijek javan ali se mjesta planiraju godinama unaprijed.

 • Posjetilac

  Da li je na tom predmetu na koji je Sljuka primljen postojala potrba za asistentom prije ove godine, i zasto se cekala ova godina da on zavrsi pa da se raspise konkurs? Ne poznajem desavanja na Filozofiji, ali sam siguran da je bilo dobrih studenata iz ranijih generacije koji su se mogli primiti, pa zato molim da mi neko ko je bolje upoznat o desavanjima na tom falultetu odgovori da li je to neki novi predmet pa se tek sad pojavila potreba za asistentom?

 • Posjetilac

  Zato što do sada nije postojao student na matematici sa prosjekom 9.8.
  Ako znate šta je to prosjek.

  I naravno da se čekalo da on završi, svuda u svijetu na fakultetu ostaju da rade samo oni najbolji, a ostali idu negdje drugdje da rade.
  Ako znate šta je to fakultet.

 • Posjetilac

  A kako je neko mogao znati da ce se pojaviti student sa prosjekom 9,8? Da mozda vijece fakulteta ne gleda u pasulj ili ne angazuje vidovitu Zorku? Da li to znaci, da se takav student nije pojavio jos 20 godina, a moglo se desiti, da predmet jos 20 godina ne bi imao asistenta? Ja mislim da Pravni i Ekonomski fakultet kod nas jos niko nije zavrsio sa tim prosjekom, pa opet svaki predmet ima asistenta, ili po toj tvojoj ekspertskoj logici ni jedan asistent ne bi trebao da radi na pomenutim fakultetima?

 • Posjetilac  - sonyboy

  Ljudi kompletna nam je drzava takva, udjite u koju god poru drustva hocete sve je zatrovano, nazalost...

 • Posjetilac

  @glas srpske - Za peceljke ste u pravu, za šljuke ste u pravu, ali ste ogriješili duše za letićku i zuberku, stvarno ljudi ni krivi ni dužni da budu u vreći sa rogovima

 • Posjetilac  - PRIMJER PRAVOG RADA

  Evo kako se to radi:

  Potvrđena odluka o smeni dekana Višnjića
  Željka Jevtić | 20. 04. 2012. - 12:19h | Foto: Blic | Komentara: 48

  Agencija za borbu protiv korupcije potvrdila je na drugostepenom organu odluku da dekan Medicinskog fakulteta u Nišu Milan Višnjić mora da bude smenjen zbog zapošljavanja članova uže i šire familije, saznaje „Blic“. Odluka je potvrđena posle žalbe dekana, a sada je red na Savetu fakulteta da postupi u skladu s rešenjem Agencije. BLIC

 • Milan  - c c c

  Ma nisu ni za Sljuke, Emina je pocela prije Stojana da radi...

 • Posjetilac

  Milane prosvijetli nas kako nije tacno, u nekog moze 3 iz iste kuce a neki dan citamo kako muz i zena sa 4 djece skoro umiru od gladi a takodjer imaju zavrsen fakultet, kako za njih nema posla

 • nena

  Svako ko poznaje Aljošu zna i to da je on zasluženo biran za asistenta, to što mu roditelji rade u istoj ustanovi u njegovom slučaju može biti samo minus, i rezultat toga ovi zluradi komentari, nađite nekoga ko manje zaslužuje dato mu radno mjesto pa komentarišite...

 • Posjetilac

  Najstrašnije u cijeloj ovoj priči je da na istom ovom fakultetu i na univerzitetu uopšte postoji mnoooogo ljudi koji su političkim veztama dobili radna mjesta, tj. gotovo cijela administracija je takva. A takvo stanje je u cijeloj državi (od paljanskog vodovoda do Vlade RS).

  Takvih je na desetine hiljade, i niko to ne pominje, a zajašili ste ovih 5 ljudi čiji roditelji, eto, sticajem okolnosti rade na istom fakultetu.

  Pa stvarno ste dno dna.

Dodaj komentar
Vaši detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch::(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):S
:!::?::idea::arrow:
Sigurnost
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.
Klikom na dugme "POŠALJI" prihvatam Uslove korišćenja.

Uslovi korišćenja  :  Pošaljite vijest  :  Oglasi  :  Marketing  :  Kontakt                                                                                                               Pratite nas na Facebook Palelive.com YouTube kanal Palelive.com Twitter