subota, 27. maj 2017.

Pale live! Urban info portal

Palelive.com YouTube kanal Prati nas na Facebook-u! Prati nas na Twitter-u!

El. pošta Štampa

Odbornici SNSD-a nisu prihvatili izvještaj o radu načelnika

ISTOČNO SARAJEVO - Klub odbornika SNSD-a u Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo na današnjoj sjednici nije prihvatio izvještaj o radu načelnika opštine Gojka Draškovića, jer je, prema njihovom mišljenju, u protekle četiri godine veoma malo urađeno, posebno kada je riječ o kapitalnim investicijama.


"Dolaskom na vlast prije četiri godine aktuelna vladajuća struktura zatekla je budžet od 11 miliona KM, a u 2011. godini on je iznosio 5,4 miliona, što znači da je budžet prepolovljen, a 40 odsto budžetskih sredstava išlo je na administrativni aparat", rekao je Srni šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Istočno Novo Sarajevo Dejan Šešelj.

On je naglasio da u takvoj situaciji Skupština opštine Istočno Novo Sarajevo nije mogla imati razvojne projekte koji bi otvorili ambijent za otvaranje novih privrednih subjekata i radnih mjesta.

Šešelj je naglasio da je Klub odbornika SNSD-a zatražio i da informacija o stanju elementarne nepogode bude povučena sa dnevnog reda današnjeg skupštinskog zasjedanja da bi bila dorađena, s obzirom na to da je veoma štura i bez bilo kakve informacije o oštećenju dva najvažnija objekta, sportske dvorane i Tržnice, koja su i najviše oštećena u snježnom nevremenu u februaru.

"Klub odbornika SNSD-a ne omalovažava druge objekte, niti im daje manji značaj, ali ova dva objekta su najznačajnija i smatramo da je njima trebalo posvetiti i posebnu pažnju", naglasio je Šešelj.

On je dodao da je Klub odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Istočno Novo Sarajevo tražio detaljniju informaciju koja bi dala i jasniju sliku u vezi sa štetom na ovim objektima u koje je uložen ogroman novac, te da bi u ovu problematiku trebalo da se uključi i načelnik opštine Gojko Drašković s ciljem iznalaženja najboljeg rješenja.

U snježnom nevremenu na području opštine Istočno Novo Sarajevo u februaru ove godine oštećeno je više objekata, a najveću štetu pretrpjeli su objekti tržnice i sportske dvorane na kojima je zbog težine snijega popustila i urušila se krovna konstrukcija čime je izazvana velika materijalna šteta.

Klub odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Istočno Novo Sarajevo tada je najavio da će zatražiti odgovornost pojedinaca u opštinskim strukturama "koji su svojim nemarom omogućili da usljed snježnih padavina dođe do ogromne materijalne štete na krovu nezavršene sportske dvorane".

Oni su i ranije upozoravali da projektna dokumentacija za sportsku dvoranu nije u saglasnosti sa onim što je urađeno na terenu, te da je stvarna konstrukcija objekta proširena mimo planske dokumentacije, što je dovelo do slabije konstrukcije krova.


(www.palelive.com / Srna)Komentari (0)
Dodaj komentar
Vaši detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch::(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):S
:!::?::idea::arrow:
Sigurnost
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.
Klikom na dugme "POŠALJI" prihvatam Uslove korišćenja.

Uslovi korišćenja  :  Pošaljite vijest  :  Oglasi  :  Marketing  :  Kontakt                                                                                                        Pratite nas na Facebook Palelive.com YouTube kanal Palelive.com Twitter