ponedjeljak, 29. maj 2017.

Pale live! Urban info portal

Palelive.com YouTube kanal Prati nas na Facebook-u! Prati nas na Twitter-u!

El. pošta Štampa

Dočekane mošti svetitelja sa Kipra

ISTOČNI STARI GRAD - U okviru obilježavanja 20 godina opštine Istočni Stari Grad i deset godina od osveštanja hrama Svetog Pantelejmona, večeras je na Vučijoj Luci, u prisustvu velikog broja vjernika, upriličen doček moštiju ovog svetitelja sa Kipra. "Za Vučiju Luku i za vjerujući narod ove parohije velika je čast da smo u prilici da se poklonimo ovoj velikoj i čudotvornoj svetinji, koja nam stiže sa Kipra u pratnji sveštenika Grčke pravoslavne crkve Andreasa Vorkasa", izjavio je Srni sveštenik crkve Svetog Pantelejmona na Vučijoj Luci jerej Miljan Rađenović.


On je pojasnio da je riječ o svetitelju koji je stradao za Hrista i koji je bio "celebnik" i koji je pomagao hrišćanima kada im je bilo najteže.

Prema njegovim riječima, na moštima Svetog Pantelejmona postoje znaci velikih iscjeljenja.

Danas su u Istočnom Starom Gradu položeni vijenci na spomenik palim borcima, nakon čega je održana svečana sjednica Skupštine opštine tokom koje su dodijeljene zahvalnice i novčane nagrade najboljem studentu i učenicima srednje i osnovne škole, te najboljim sportistima sa područja opštine.

U okviru pantelejmonskih svečanosti u ovoj opštini organizovan je i turnir u džudou.

Obred lomljenja slavskog kolača biće upriličen sutra u 11.30 časova, nakon arhijerejske liturgije i svete litije oko crkve na Vučijoj Luci.

Opština Istočni Stari Grad osnovana je 14. februara 1992. godine voljom srpskih odbornika opštine Stari Grad u hotelu "Evropa", a za prvog predsjednika opštine je izabran Kosta Plakalović.(www.palelive.com / Srna)Komentari (0)
Dodaj komentar
Vaši detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch::(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):S
:!::?::idea::arrow:
Sigurnost
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.
Klikom na dugme "POŠALJI" prihvatam Uslove korišćenja.

Uslovi korišćenja  :  Pošaljite vijest  :  Oglasi  :  Marketing  :  Kontakt                                                                                                        Pratite nas na Facebook Palelive.com YouTube kanal Palelive.com Twitter