četvrtak, 29. jun 2017.

Pale live! Urban info portal

Palelive.com YouTube kanal Prati nas na Facebook-u! Prati nas na Twitter-u!

El. pošta Štampa

Studenti medicine kroz igru razbijaju dječiji strah od ljekara

FOČA - Studenti Medicinskog fakulteta iz Foče danas su u Vrtiću "Čika Jova Zmaj" zajedno sa djecom "liječili" njihove igračke, sa namjerom da ih kroz igru oslobode straha od bijelog mantila, špriceva, zavoja, stetoskopa i drugog medicinskog materijala.


Ova igra dio je projekta "Bolnica za bubamare" koji je osmislio Komitet za međunarodnu razmjenu studenata Republike Srpske iz Banjaluke - SaMSIK, a studenti medicine iz Foče nedavno su formirali Lokalni komitet radi usavršavanja budućih ljekara i promocije zdravlja.

Djeca su imala zadatak da od kuće u vrtić donesu omiljenu igračku i da smisle neku bolest od koje njihova igračka boluje.

Student pete godine Medicinskog fakulteta Jelena Pavlović rekla je da se djeca najviše boje šprica, te da se kroz igru sa njima može dosta uticati na razbijanje straha.

"Imali smo raznih bolova u stomaku, rukama, ušima. Pokazali smo djeci kako se obavljaju pregledi i dosta ih je reklo da se ne boje ljekara. To je veoma važno jer će nama ljekarima posao biti olakšan ako oni dolaze bez straha", navela je Pavlovićeva.

Direktor Vrtića "Čika Jova Zmaj" Slađana Vladičić zahvalila je studentima za neobičnu posjetu, ističući da su djeca veoma dobro prihvatila ovu aktivnost i sarađivala su.

"Nadam se da će studenti nastaviti ove aktivnosti", rekla je Vladičićeva.

Djeca koja su učestvovala u "Bolnici za bubamare" dobila su od "ljekara za igračke" diplome za pokazanu hrabrost i vještinu.

Članovi Lokalnog komiteta SaMSIK Foča istu posjetu organizovaće iduće sedmice u igraonici "Bambilend".


(www.palelive.com / Srna)



Tagovi: Foča  
Komentari (0)
Dodaj komentar
Vaši detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch::(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):S
:!::?::idea::arrow:
Sigurnost
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.
Klikom na dugme "POŠALJI" prihvatam Uslove korišćenja.

Uslovi korišćenja  :  Pošaljite vijest  :  Oglasi  :  Marketing  :  Kontakt                                                                                                        Pratite nas na Facebook Palelive.com YouTube kanal Palelive.com Twitter