utorak, 31. mart 2015.

Pale live! Urban info portal

Palelive.com YouTube kanal Prati nas na Facebook-u! Prati nas na Twitter-u!

Foča

El. pošta Štampa

Danas posebna sjednica o putevima

FOČA - Skupština opštine Foča danas će na posebnoj sjednici razmotriti stanje magistralnih i regionalnih puteva na području ove lokalne zajednice, te prijedlog mjera.

Opširnije...
El. pošta Štampa

Prvi put služena Sveta tajna jeleosvećenja

FOČA - U pravoslavnom hramu Svetog Save u Foči prvi put je od Drugog svjetskog rata služena Sveta tajna jeleosvećenja, kojoj je prisustvovao veliki broj vjernika.

Opširnije...
El. pošta Štampa

Učenici čistili školsko dvorište

FOČA - U okviru proljećnog uređenja grada, učenici fočanske Osnovne škole "Veselin Masleša" čistili su danas školsko dvorište, zelene površine i sportska igrališta oko škole.

Opširnije...
El. pošta Štampa

Završeno ispitivanje tla, čeka se elaborat

FOČA - Preliminarni rezultati istraživanja sastava tla na klizištu, koje je odnijelo dio kolovoza na lokalnom putu Foča - Jošanica, pokazali su da se čvrsto tlo nalazi na dubini od četiri metra, rekao je geološki inženjer Čedo Kalajdžić, koji je vršio nadzor istražnih radova.

Opširnije...
El. pošta Štampa

Obuka i pomoć za plasteničku proizvodnju

FOČA - U Foči je danas održano prvo savjetovanje za poljoprivrednike u okviru programa "Ruka ruci-tri", koji predviđa teorijsku i praktičnu obuku iz oblasti plasteničke proizvodnje, ali i grantove pomoći.

Opširnije...
El. pošta Štampa

Krst na polomljenoj voćki

FOČA - U voćnjaku Đorđa Radovića u selu Zubovići kod Foče, na grani šljive koju je slomio snijeg, na godovima se oslikao znak sličan krstu.

Opširnije...
El. pošta Štampa

Plastenici za raseljene i povratnike

FOČA - U Foči su danas potpisani ugovori sa korisnicima UNDP-ovog projekta plasteničke proizvodnje, u okviru kojeg je 14 proizvođača dobilo po dva, a tri proizvođača po jedan plastenik od 100 metra kvadratna.

Opširnije...
El. pošta Štampa

Đakon Ilić : "Kamen vodenični" podijeliti cijeloj crkvi

FOČA - Film "Kamen vodenični", koji su snimili studenti Bogoslovskog fakulteta u Foči, veoma je hrabar poduhvat jer je obuhvatio sve "vruće teme" Crkve, rekao je pravoslavni režiser đakon Nenad Ilić.

Opširnije...
El. pošta Štampa

Promovisana posthumna zbirka pjesama Bojana Maksimovića

FOČA - U Centru za kulturu i informisanje u Foči večeras je promovisana posthumno objavljena zbirka pjesama "Neko putuje noćas" Bojana Maksimovića, koji je prije dvije godine tragično preminuo u Beogradu u 33. godini.

Opširnije...
El. pošta Štampa

Kulturna baština u nadležnosti entiteta

FOČA - Direktor Republičkog zavoda za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa Slobodan Nagradić razgovarao je danas sa načelnikom opštine Foča Radisavom Mašićem o stanju zaštićenih objekata u ovoj lokalnoj zajednici, te o pripremama za obilježavanje šest decenija ovdašnjeg muzeja.

Opširnije...

Strana 1 od 78

Uslovi korišćenja  :  Pošaljite vijest  :  Oglasi  :  Marketing  :  Kontakt                                           Pratite nas na Facebook Palelive.com YouTube kanal  :  Stranica optimizovana za nove verzije Mozilla Firefox Internet Explorer Opera Google Chrome