utorak, 27. jun 2017.

Pale live! Urban info portal

Palelive.com YouTube kanal Prati nas na Facebook-u! Prati nas na Twitter-u!

El. pošta Štampa PDF

Ekskurzija OŠ "Srbija"

Moramo da kažemo,

Jako smo se obradovali kada su nam prije nekoliko godina izgradili i pokrenuli novu Osnovnu školu "Srbija" na Palama jer je postojeća bila preopterećena.


Uprave škola i vjerovatno lokalne zajednice su napravile raspored koja naselja i ulice idu u koju školu. Sve je bilo u redu dok pojedini roditelji i uprave škola nisu počele, da iz samo sebi poznatih  razloga prebacuju djecu iz škole OŠ Srbija u OŠ Pale. Iako je OŠ Pale i meni bliža smatrao sam da nije u redu da treba prebacivati djecu. Pa i poslije kolektivnog prebacivanja većine djece iz naselja ostao sam principijelan misleći da je to u redu.

Ljutnju i stalno nagovaranje od strane mog djeteta sam suzbijao uz obrazloženje da će to brzo proći i da će se sa drugarima sresti u srednjoj školi.

A onda je došlo dodatno razočarenje. Ekskurzija na početku 9 rareda i konačna odluka da djeca iz OŠ Srbija neće ići na ekskurziju.

Razlog je  nedovoljan broj prijavljenih učenika, (ispod 80% što je uslov ministarstva)dok u školi Pale skoro sva djeca su prijavljena i idu na ekskurziju.

Pošto znam 15-oro djece koja su sada 9 razred a prebačena su iz OŠ Srbija u OŠ Pale ogorčenje je još veće. Da je samo pomenutih 15 učenika ostalo u školi Srbija obadvije škole bi imale uslov za odlazak na ekskurziju jer sva ta djeca su se prijavila za ekskurziju.

Da se na vrijeme vodilo računa o tome i sagledale moguće posljedice (radi se uglavnom o djeci imućnijih roditelja) problem se nebi ni pojavio. Ovako ostaje mi ili nama da tješimo sopstvenu djecu.

Sve ovo sam napisao da se bar ubuduće vodi računa o prebacivanju iz škole u školu pošto posljedice mogu biti vrlo ozbiljne. Djeca su jako osjetljiva u ovim godinama.


Diskusiju osnovao: Razočarani roditelj

Komentari (4)
 • Posjetilac

  Nije mi jasno zasto djecu iz OS "Srbija", koji su bili u mogucnosti da idu na ekskurziju nisu vodili sa djecom iz OS "Pale" i tako im omogucili to putovanje?! Zasto im ne organizuju eksurziju na kraju devetog razreda, kako bi djeca tokom citave godine bila u moguscnosti da sakupe novac i tako i oni odu na to putovanje, koje svako dijete rado iscekuje. Na pocetku nove skolske godine mnogo novca se potrosi na preipremu za polazak u skolu, pa smatram da bi roditelji mozda mogli da sakupe novac do kraja skolske godine.

 • posjetilac

  Po zakonu ministarstva samo se moze ici pocetkom 9 ili krajem 8,a nemoze krajem 9 zabranjeno je svim skolama u RS da idu krajem 9

 • laki

  Potpuno ispravno si rekao dragi posjetioče, ali mi nije jasno zašto se ne objavljuju svi komentari ja sam poslao dva i ni jednog nema, a nisam nikoga uvrijedio bar toliko imam kulture.

 • Radoznala

  Djeca se spremaju za tu ekskurziju još od prvog razreda. Ekskurzije nisu izmišljene prije godinu - dvije, već su svi upoznati tim "obaveznim" programom, tako da se novac može skupljati i duže od jedne školske godine. Smatram da nije ključni problem u novcu, već u organizaciji. Direktor koji je usko povezan sa turizmom, ne može da organizuje i utiče na svoje kolege da vode djecu na ekskurziju koja je i naučnog karaktera.Zašto? Možda su im male dnevnice!? :P Ima mnogo siromašnijih škola, koje svake godine idu, a ako nemaju dovoljan broj, sastavljau osme i devete razrede. Tako da ja mislim da je ovde problem u nastavnom kadru.

Dodaj komentar
Vaši detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch::(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):S
:!::?::idea::arrow:
Sigurnost
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.
Klikom na dugme "POŠALJI" prihvatam Uslove korišćenja.

Uslovi korišćenja  :  Pošaljite vijest  :  Oglasi  :  Marketing  :  Kontakt                                                                                                        Pratite nas na Facebook Palelive.com YouTube kanal Palelive.com Twitter