Danas počinje Šesnaesti simpozijum “Infoteh-Jahorina”

0
32

Danas počinje Šesnaesti međunarodni naučno-stručni simpozijum “Infoteh-Jahorina 2017”, čiji je organizator Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Cilj simpozijuma je da okupi eksperte, naučnike, inženjere, istraživače i studente koji se bave informacionim tehnologijama i njihovom primjenom u sistemima upravljanja, komunikacionim, proizvodnim i elektronskim sistemima, energetici, kao i u drugim oblastima od interesa za brži i uspješniji razvoj sredine, saopšteno je iz Elektrotehničkog fakulteta.

Osnovne tematske oblasti simpozijuma su “Računarski sistemi i softver”, “Komunikacioni sistemi i tehnologije”, “Energetski sistemi”, “Proizvodni sistemi”, “Sistemi upravljanja” i “Elektronski sistemi”.

Simpozijum će se odvijati u okviru sjednica, okruglih stolova, predavanja po pozivu i prezentacija.

Simpozijum posebnu pažnju posvećuje mladim istraživačima i studentima organizovanjem posebne studentske sesije, a predviđena je i prezentacija o temi “Vazduhoplovna tehnika u kontroli letenja – BHANSA /Agencija za pružanje usluga u vazdušnoj plovidbi BiH/”.

Glavni organizator simpozijuma je Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu, a suorganizatori su elektrotehnički fakulteti u Banjaluci i Beogradu, Elektronski fakultet u Nišu, Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu i Alumni asocijacija inženjera elektrotehnike Istočno Sarajevo.

Simpozijum “Infoteh-Jahorina 2017” nastavak je međunarodnog simpozijuma Jahorina, koji je posljednji put održan 1991. godine.

Na prvom naučno-stručnom simpozijumu “Infoteh-Jahorina”, koji je održan 2001. godine izloženo je 53 rada, dok je šest firmi prezentovalo svoje programe razvoja i proizvodnje opreme u oblasti telekomunikacija, energetske elektronike, elektroenergetike i automatskog upravljanja procesima.

Simpozijum će trajati do petka, 24. marta.

(www.palelive.com / Srna)

Postavi komentar

Komentarišite prvi!

avatar