petak, 28. novembar 2014.

Pale live! Urban info portal

Palelive.com YouTube kanal Prati nas na Facebook-u! Prati nas na Twitter-u!

Jahorina Jedna I Jedina
Odaberi kategoriju:
Ocjena Sign in to rate
Pogleda: 724
Od: Nikola
Dodat: 2012-07-07
Kategorija: Jahorina
Dužina: 0:03:38
Opis videa: http://www.palelive.com/
Muzika: Bora Dugić

Kada želimo da istaknemo značaj i veličinu Jahorine, mi za nju kažemo da je olimpijska planina. Međutim, Jahorina je mnogo više od toga.

Priroda joj je podarila sve. Jahorina je svojom veličinom sačuvala mir i tišinu, na svojim prostorima ponudila život biljnom i životinjskom svijetu, ljudima podarila čistu i hladnu planinsku vodu. Njeni pašnjaci vijekovima su bili hrana za stoku. Rijeke iz njenih izvora su bogate ribom, a šume divljači. Planinu su ophodili brojni travari, tražeći ljekovito bilje od kojeg spremaju čaj i melem.

Jahorina je sama po sebi lijek za dušu. Njene blage padine u zimskom periodu dekorišu skijaši, dok je ljeti Jahorina idealno mjesto za šetnju i jačanje ljudskog bića. Ovdje je sve pitomo i blagonaklono. Na Jahorini je sve u znaku prirode i ljubavi.

Još od vajkada, Jahorina je bila interesantna istraživačima. Već na počatku austrougarske okupacije, brojni naučnici su došli da istražuju raznolik biljni i životinjski svijet. Za njih je Jahorina jedna od najljepših planina u Evropi, a za nas je Jahorina, bila i ostala jedna i jedina.

Uslovi korišćenja  :  Pošaljite vijest  :  Oglasi  :  Marketing  :  Kontakt                                           Pratite nas na Facebook Palelive.com YouTube kanal  :  Stranica optimizovana za nove verzije Mozilla Firefox Internet Explorer Opera Google Chrome