četvrtak, 29. jun 2017.

Pale live! Urban info portal

Palelive.com YouTube kanal Prati nas na Facebook-u! Prati nas na Twitter-u!

El. pošta Štampa

Zatraženo povećanje cijena grijanja

Direktor „Gradske toplane“ Pale Nenad Pavlović rekao je Srni da je zatražio od opštine, kao osnivača ovog preduzeća, da se za 10 do 15 odsto povećaju cijene grijanja za građane za narednu grejnu sezonu. Pavlović je naglasio da je dosadašnja cijena grijanja za stanovništvo najniža u BiH i da su zbog poskuljenja goriva – drvnog otpada i uglja, morali zatražiti povećanje cijene.


On kaže da bi cijene za poslovne prostore ostale iste.

Pavlović je naglasio da je naplativost dobra i iznosi više od 90 odsto.

On je naglasio da je u toku remont postrojenja i toplovoda i da su nabavili oko 80 odsto ogreva kako bi na vrijeme mogli početi grejnu sezonu koja počinje 15. oktobra, a u slučaju niskih temperatura i ranije.

Sadašnja cijena grijanja po metru kvadratnom za građane je 1,18 KM bez PDV-a, za obrazovne i zdravstvene prostore 2,40 KM, a za poslovne prostore 2, 70 KM.


(www.palelive.com / Srna)Komentari (6)
 • киза

  Стан 70 квадрата пута 1,18 Км пута 12 мјесеци,991 марка.Колико плаћа кубик отпада директор Павловић да тражи поскупљење,или је можда увео плин у топлану па прати топлане из Сарајева(http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/sarajevo/62698-vlada-odlucuje-o-novim-cijenama-vode-i-grijanja.htm) које раде на плин,а имају исту цијену гријања као ова наша на отпад.Такођер пролазим поред бивше пилане и хрпа од 300 тона угља би се примјетила са улице ја нисам видио још ниједан камион са угљем да је ушао у круг,осим ових са пиљевином.Питање за општинаре и Павловића како само у Палама нема субвенција за РВИ и породице погинулих бораца.Уведите калориметре па причајте о квалитету гријања,и наплаћујте према реално испорученој количини топлотне енергије.

 • Čak Noris

  Ništa ne brinite, ja častim ovu sezonu grijanja

 • киза

  Уз извињење,само да нагласим је ова моја калкулација без ПДВ,тако да додате још 17 посто па то изађе око 1150 КМ годишње,друго већина корисника даљинског гријања су некадашњи радници пропалог Фамоса,пилане или бивше Аутобазе,који су у сретна времена добијали станове у већини зграда повезаних на систем даљинског гријања,па се поставља питање како ће ово утицати на њихов ионако лош стандард.

 • pale

  Gospodine direktore nije problem poskupljenje vec duzina grejne sezone.Ovo nije Trebinje, vec planina na kojoj se grije najmanje 8 mjeseci.Korisnici grijanja uredno plate (ne mali iznos)i redovno se smrzavaju u oktobru i aprilu, a nerijetko u maju.Ne vjerujem da ce vas svi opstinski funkcioneri razumjeti jer uglavnom nisu korisnici usluga Gradske toplane i to ih uopste ne interesuje (izuzetak su izborne godine).

 • mm

  Pozivam sve građane kojima je skupo gradsko grijanje da dođu kod mene da cijepaju drva kako bi iz više uglova sagledali ovu problematiku.

 • Gradjanin

  Može se reći da je svako srećković ko je u Palama priključen na Toplane. Slažem se da ljudi nemaju primanja i da im je sve skupo, ali ruku na srce, ovo grijanje nikako nije skupo ako se uzme u obzir da se grije 24 sata u danu, odnosno bez prekida u cijeloj grejnoj sezoni.

  Sa ovom cijenom se Toplane sigurno ni blizu ne mogu pokriti, jer su troškovi visoki (plaća se i piljevina plus sve ostalo).

  Pomenuti troškovi za centralno grijanje od oko 1.000 KM za prosječan stan nisu visoki, ako se uporede sa kamionom drva, što je malo jeftinije.

  Potpuno se slažem da početak i kraj GREJNE SEZONE U PALAMA NISU PRILAGOĐENI KLIMATSKIM USLOVIMA i da bi to trebalo obavezno uskladiti sa vanjskim uslovima. problem je što se u jesen i u proljeće dodatno dogrijavamo po 20-tak dana što, onda to, poskupljuje ukupne troškove grijanja.

  Ipak, Toplane su spas za Pale, samo da im je kapacitet veći pa da se može priključiti više objekata.

Dodaj komentar
Vaši detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch::(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):S
:!::?::idea::arrow:
Sigurnost
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.
Klikom na dugme "POŠALJI" prihvatam Uslove korišćenja.

Uslovi korišćenja  :  Pošaljite vijest  :  Oglasi  :  Marketing  :  Kontakt                                                                                                        Pratite nas na Facebook Palelive.com YouTube kanal Palelive.com Twitter