četvrtak, 25. maj 2017.

Pale live! Urban info portal

Palelive.com YouTube kanal Prati nas na Facebook-u! Prati nas na Twitter-u!

El. pošta Štampa

Tri pravca restrukturisanja Olimpijskog centra "Jahorina"

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković izjavio je sinoć u Banjaluci da je Vlada Srpske zaključila da se ide u tri pravca restrukturisanja Olimpijskog centra "Jahorina".

"Prvi pravac je da u roku od 30 dana bude dostavljen prijedlog kako da se razdvoji ugostiteljstvo od vertikalnog transporta na Jahorini, a drugi je da što prije bude održan sastanak za predstavnicima Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove na kojem će biti riječi o uknjižbi imovine koja pripada Olimpijskom centru i Republici Srpskoj", rekao je novinarima Gluhaković nakon posebne sjednice Vlade Srpske.

On kaže da bi se, nakon ovoga, pristupilo trećoj - najvažnijoj fazi, a to je da svi objekti i imovina, čija je vrijednost 20 do 30 miliona KM, budu prodati, a dobijena sredstva uložena u vještačko osnježavanje Jahorine.

"Veoma važno je što bi bile preuzete i obaveze Olimpijskog centra prema Investiciono-razvojnoj banci Republike Srpske. Navedeni pravci su zadatak u narednih 30 dana i menadžmenta ovog centra", dodao je Gluhaković.

Govoreći o Robnim rezervama Republike Srpske, Gluhaković je rekao da je Vlada zaključila da se ide u stvaranje novog načina funkcionisanja ovog preduzeća u Srpskoj.

"Do ljetne pauze u Narodnoj skupštini Republike Srpske trebalo bi da imamo nacrt zakona o funkcionisanju Robnih rezervi, na jesen prijedlog zakona, a do kraja godine bi bilo riješeno pitanje ovog preduzeća. Važno je kako da budu zbrinuta 32 radnika Robnih rezervi, a zaključak je da svim institucijama i ministrastvima bude ponuđeno da ih zbrinu", rekao je Gluhaković.

On je naveo da su stvoreni zakonski uslovi za stečajni postupak Robnih rezervi.


(www.palelive.com / Srna)Tagovi: Jahorina  
Komentari (3)
 • Posjetilac

  Mi smo jedinstveni na svijetu. Ne postoji nigdje na bijelom svijetu da neko ko nešto u državi upropasti, taj isti to oporavlja. U normanlon svijetu on podnosi ostavku ili bude najuren. KOD NAS NAOPAKO

 • Posjetilac  - klik

  Mi smo jedinstveni samo po jednom a to je da smo svi pametni i sve znamo.

 • Posjetilac

  On kaže da bi se, nakon ovoga, pristupilo trećoj - najvažnijoj fazi, a to je da svi objekti i imovina, čija je vrijednost 20 do 30 miliona KM...

  Kako sve ovo miriše na rudnik Ljubija!!!

Dodaj komentar
Vaši detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch::(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):S
:!::?::idea::arrow:
Sigurnost
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.
Klikom na dugme "POŠALJI" prihvatam Uslove korišćenja.

Uslovi korišćenja  :  Pošaljite vijest  :  Oglasi  :  Marketing  :  Kontakt                                                                                                        Pratite nas na Facebook Palelive.com YouTube kanal Palelive.com Twitter