nedjelja, 30. april 2017.

Pale live! Urban info portal

Palelive.com YouTube kanal Prati nas na Facebook-u! Prati nas na Twitter-u!

El. pošta Štampa

SDS: Spas OC "Jahorina" samo uz pomoć kompletne društvene zajednice

Pored svih loših pokazatelja poslovanja Olimpijskog centra /OC/ "Jahorina", SDS i dalje vjeruje da ovo preduzeće može stati na svoje noge, a da bi se to dogodilo kompletna društvena zajednica mora da se uključi u rješavanje problema, rekao je član Socijalno–ekonomskog savjeta SDS-a Marko Đogo.

Đogo i drugi član Socijalno–ekonomskog savjeta SDS-a Slaviša Raković predstavili su danas u Istočnom Sarajevu analizu poslovanja OC "Jahorina" sa prijedlogom mjera za spas ovog preduzeća kako bi ponovo postalo nosilac turističke ponude Sarajevsko-romanijske regije.

Oni su podsjetili da su OC "Jahorini" 21. marta blokirani računi, te da je riječ o nelikvidnoj firmi sa kratkoročnim obavezama 13 puta većim od likvidnih sredstava, a na kraju 2016. iskazan je akumulirani gubitak od 21.126.572 KM.

Đogo je rekao da su, nakon Analize poslovanja OC Jahorina 2003–2016, prešli na uočavanje uzroka za teško stanje i dali mjere za stabilizaciju poslovanja, te prijedlog kako bi ovo preduzeće ponovo moglo postati nosilac razvoja, a ne izvor problema.

On je rekao da gubitak OC "Jahorina" iz osnovne djelatnosti u periodu 2008–2016. iznosi 17.813.118 KM, te naveo da ovaj centar trenutno nema direktora već vršioca dužnosti, nema Nadzorni odbor već su i tu imenovani vršioci dužnosti.

Raković navodi da analiza, između ostalog, ukazuje da je osnovni uzročnik propadanja OC "Jahorina" u Investiciono-razvojnoj banci /IRB/ Republike Srpske, većinskom vlasniku preduzeća koja je iskazala nekompetentnost za donošenje i dosljednu implementaciju stateških odluka.

"IRB nema ni Nadzorni odbor, ni upravu, pa tako cjelokupni problem moramo da lociramo na Vladu Republike Srpske", dodao je Raković i rekao da ima nade za OC "Jahorina" ako se hitno provede plan restrukturisanja poslovanja u sedam tačaka koji je ponuđen u analizi SDS-a, koji bi uključivao završetak investicionog ciklusa od oko 14,65 miliona KM.

Članovi Socijalno–ekonomskog savjeta SDS-a su napomenuli da će po jedan primjerak Analize poslovanja OC "Jahorina" 2003-2016. biti upućeni Ministarstvu trgovine i turizma Republike Srpske, gradonačelniku Istočnog Sarajeva Nenadu Vukoviću i vršiocu direktora preduzeća Goranu Brčakloviću.


(www.palelive.com / Srna)Komentari (0)
Dodaj komentar
Vaši detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch::(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):S
:!::?::idea::arrow:
Sigurnost
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.
Klikom na dugme "POŠALJI" prihvatam Uslove korišćenja.

Uslovi korišćenja  :  Pošaljite vijest  :  Oglasi  :  Marketing  :  Kontakt                                                                                                        Pratite nas na Facebook Palelive.com YouTube kanal Palelive.com Twitter