subota, 27. maj 2017.

Pale live! Urban info portal

Palelive.com YouTube kanal Prati nas na Facebook-u! Prati nas na Twitter-u!

El. pošta Štampa

Nenad Vuković novi gradonačelnik

Nenad Vuković /PDP/ izabran je danas na konstitutivnoj sjednici Skupštine grada Istočno Sarajevo za gradonačelnika.Novoimenovani gradonačelnik rekao je da ima velike planove i da će, prije svega, raditi na razvoju grada Istočno Sarajevo, ističući da je ovaj grad simbol opstanka Srba na tom prostoru zbog čega treba da ima posebnu pažnju u odnosu na sve druge gradove u Republici Srpskoj.


"Naredni mandat biće obilježen organizacijom Olimpijade mladih u zimskim sportovima 2019. godine, što će svima biti veliki zadatak, kako da se vratimo na svjetsku pozornicu sportskih takmičenja i predstavljanju turističkih potencijala i svega dobrog što prati organizaciju jedne takve manifestcije", rekao je Vuković.

On je dodao da će se zalagati za ravnomjeran razvoj Istočnog Sarajeva, napominjući da će posebnu pažnju posvetiti bolnici Kasindo i Univerzitetu, kao i da će razvijati dvosmjernu saradnju sa Vladom Republike Srpske i institucijama BiH.

Za zamjenika gradonačelnika izabran je Danko Vučetić, dok je za predsjednika Skupštine grada ponovo izabran Miroslav Lučić.

Za potpredsjednika je izabran Vinko Radovanović, a sekretara Skupštine grada Miodrag Kovačević.

Lučić je u obraćanju novinarima izrazio nadu da će veći broj odluka Skupština grada Istočno Sarajevo u naredenom periodu biti usvojen jednoglasno, ističući da se nada dobroj saradnji sa odbornicima opozicije, načelnicima opština i Vladom Republike Srpske.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Damjan Škipina izjavio je da je Klub na čijem je čelu glasao protiv imenovanja funkcionera i načelnika odjeljenja, jer je očekivao poziv za saradnju i konsultacije.

"Poziva nije bilo, zbog toga smo glasali protiv. Smatramo da je Skupština grada zatvorena i da ta vrata treba otvoriti. Skupština grada ne bi trebalo da služi za politička potkusurivanja SDS-a i PDP-a, nego u narednom periodu treba da radi na ravnomjernoj zastupljenosti svih opština", rekao je Škipina.

On je poručio da će Klub SNSD-a ostati jaka opozicija koja će raditi u interesu svih građana Grada Istočno Sarajevo i biti otvorena za konsultacije i saradnju.

Šef Kluba odbornika DNS-a Aleksandar Glavaš istakao je da će taj klub u narednom periodu biti konstruktivna opozicija u Skupštini grada Istočno Sarajevo.

"Razloga je nekoliko, a prije svega vladajuće stranke u Skupštini grada nas u proteklom periodu nisu zvale na konsultacije pri predlaganju kandidata za administraciju Grada Istočno Sarajevo i za izbor vodećih ljudi. Razlog zašto nismo podržali gradonačelnika jeste da dolazi iz stranke koja ima tri odbornika u Skupštini grada, odnosno, manje od 10 odsto i ne predstavlja adekvatnu izbornu volju građana", poručio je Glavaš.

Izabrani odbornici u Skupštinu grada Istočno Sarajevo danas su položili svečanu zakletvu. Skupština grada ima 31 odbornika koji se bira iz šest gradskih opština, od kojih opština Pale daje osam, Istočna Ilidža i Sokolac po šest, Istočno Novo Sarjevo pet, a Trnovo i Istočni Stari grad po tri odbornika.

U novom sazivu Skupštine grada Istočno Sarajevo većinu od 17 odbornika čini Savez za promjene, a opozicija ima 14 odborničkih mjesta.


(www.palelive.com / Srna)Tagovi: Nenad Vuković  
Komentari (6)
 • Posjetilac

  Shajan izbor! Mlad,energican i sposoban ovjek.Samo naprijed!

 • Posjetilac

  Iskrene čestitke!!! Konačno neko mlad, pametan, perspektivan... Očekujemo da mu jedan od prioriteta bude ravnomjeran raspored institucija (u svim oblastima) na nivo grada te da Palama povrati neopravdano uništen značaj!!!

  Ukoliko za vrijeme svog mandata to ne uspije, zaista nema svrhe da Pale ostanu u sastavu Grada.

 • Брко

  "Добро је. Сад не моремо изгубити никако."

  https://www.youtube.com/watch?v=pOnBoyR4ego

 • zakleti dodikovac

  Kakve veze ima ko je izabran...ako se budete preglasavali i inatili jedni drugima zbog stranačkih interesa nema vam spasa. A vidi se kako se dogovarate,cinizma i opstrukcije vam ne manjka,primjer-paljanska pozicija protiv načelnika Jugovića.
  E pa vi tako nastavite i dalje i onda čekajte da vas narod ko nekad (motkama) uvede u pamet.

 • snsd član  - Nama niko ne valja


  Evo po lajkovanju dokaza da nam niko ne valja.
  Na Pale je bio red za gradonačelnika.
  Većina je većina, lično mislim da niko ko je zadnjih deset godina bio na vlasti u Palama nije iz moralnih razloga mogao biti gradonačelnik.
  Ali ponavljam, niko nama ne valja.
  Hajde što ne valjaju ovi koji su imali priliku pa je uprskali, ali kako smo protiv onih koji nisu nikad bili vlast?
  Predlažem portalu da pusti automatski objave komentara, kao što to rade Frontal RS i neki drugi portali u Srpskoj i okruženju, naravno uz maksimalnu kontrolu zbog mogućih uvredljivih komentara.
  Ovako nikad nećemo doći do kritične mase građana koji kroz javno izražavanje stavova vrše pritisak na vlast, da ono što obećaju na izborima, izvrše kad dobiju vlast u ruke.
  Ovo napisah pročitavši kolumnu o mladim, napisanu od Nikole Lazarevića, objavljenu juče na Frontalu RS.
  Ono je šteta što takve stvari ne objavljuje ovaj portal, mnogo bi javno izražavanje stavova pomoglo u radu i kontroli vršenja vlasti.

 • Posjetilac

  Није тачно! Увијек има моралних људи. У мањини су и звијери их склањају, али их има!

Dodaj komentar
Vaši detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch::(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):S
:!::?::idea::arrow:
Sigurnost
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.
Klikom na dugme "POŠALJI" prihvatam Uslove korišćenja.

Uslovi korišćenja  :  Pošaljite vijest  :  Oglasi  :  Marketing  :  Kontakt                                                                                                        Pratite nas na Facebook Palelive.com YouTube kanal Palelive.com Twitter