ponedjeljak, 29. maj 2017.

Pale live! Urban info portal

Palelive.com YouTube kanal Prati nas na Facebook-u! Prati nas na Twitter-u!

El. pošta Štampa

Mićić: Snabdijevanje vodom zadovoljavajuće

Snabdijevanje stanovnika Pala vodom je zadovoljavajuće uprkos velikim sušama i zastarjeloj vodovodnoj mreži, rekao je Srni direktor preduzeća "Vodovod i kanalizacija“ Pale Krsto Mićić. Mićić je istakao da je preduzeće, otklanjanjem kvarova i velikih gubitaka, kao i kontrolisanom potrošnjom vode uspjelo da obezbijedi uredno snabdijevanje stanovništva.


On je rekao da je stanje na vodovodnoj mreži teško jer je zastarjela, zbog čega svakodnevno ima po pet-šest kvarova, najviše na potezu vrela Prače do rezervoara Bistrice i od Bistrice do rezervoara na Brusu.

Mićić je naglasio da ovi kvarovi proizvode ogromne troškove, zbog čega je firma u teškoj finansijskoj situaciji.

On je rekao da će sredstvima od kredita Evropske investicione banke, čija je realizacija u toku, biti sanirana vodovodna mreža i smanjeni gubici vode, a biće nabavljeni i vodomjeri da bi se olakšala naplata.

Prema njegovim riječima, uz pomoć inspekcije obustavljena je i sječa šume na izvorištima koja je ugrožavala dotok i kvalitet vode.

Mićić je rekao da u ovom preduzeću nisu zadovoljni naplativošću koja iznosi oko 75 odsto i da je preuzimanjem dužnosti direktora zatekao veliki broj dužnika u privredi čija dugovanja iznose i do 10.000 KM, sa kojima je potpisan reprogram dugovanja u narednom periodu izmiriti svoje obaveze.


(www.palelive.com / Srna)Komentari (2)
  • Gradjanin Pale

    Dali je ikada uradjena analiza kvaliteta vode Paljanskog vodovoda na prisustvo kancorogenih materija, Olova, Azbesta, teskih metala i drugog??? Ako vec 75% stanovnika placa vodu bio bi red da napisete nesto i o kvaliteti iste!

  • ja

    Kako ga nije sramota! Mi na Koranu uopste nemamo vode! Godinama vec, a ne samo sada! Sram ga bilo!

Dodaj komentar
Vaši detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch::(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):S
:!::?::idea::arrow:
Sigurnost
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.
Klikom na dugme "POŠALJI" prihvatam Uslove korišćenja.

Uslovi korišćenja  :  Pošaljite vijest  :  Oglasi  :  Marketing  :  Kontakt                                                                                                        Pratite nas na Facebook Palelive.com YouTube kanal Palelive.com Twitter