četvrtak, 25. maj 2017.

Pale live! Urban info portal

Palelive.com YouTube kanal Prati nas na Facebook-u! Prati nas na Twitter-u!

El. pošta Štampa

Mališani sa Pala poklonili se Čajničkoj Krasnici

Predškolci iz Dječijeg centra "Bubamara" sa Pale borave danas u posjeti opštini Čajniče, gdje ih je dočekao načelnik opštine Goran Karadžić.


Mališani su u Čajniču posjetili Hram Uspenja Presvete Bogorodice i vrtić "Bajka", a potom je predviđen odlazak u park "Plavi cvijet" u Goraždu.

Poželjevši mališanima sa Pala dobrodošlicu, Karadžić je rekao da se u Hramu Uspenja Presvete Bogorodice čuva čudotvorna pravoslavna ikona - Čajnička Krasnica.

On je rekao da ova ikona povezuje sarajevski kraj i Romaniju sa Čajničem jer u ovu opštinu godinama dolaze Sarajlije da pomole Čajničkoj Krasnici koja im pomaže.

Karadžić je napomenuo da je krajem 19. vijeka sarajevski zlatar Risto Andrić u znak zahvalnosti za iscjeljenje njegovog sina, vratio stari sjaj Čajničkoj Krasnici u čiji okov je ugradio 17 kilograma zlata i srebra.

Protojerej-stavrofor Momir Vasiljević ispričao je mališanima sa Pala priču o značaju i postanku Hrama i Čajničke Krasnice.

U porti stare crkve u Čajniču izgrađena je 1863. godine i nova crkva u kojoj je smještena jedna od najljepših pravoslavnih ikona Čajnička Krsnica.

Ikona za koju se vjeruje da ju je naslikao Sveti apostol i jevanđelista Luka ima čudotvorne moći, pa joj na poklonjenje dolaze pravoslavci, ali i ljudi druge vjere.

Direktor Dječijeg centra "Bubamara" Slađana Brezo rekla je da ova ustanova svake godine organizuje niz kulturnih, sportskih manifestacija i izleta za svoje mališane, a jedna od njih je i današnji jednodnevni izlet.

Ona se zahvalila načelniku opštine Čajniče, koji ih je dočekao sa lijepom dobrodošlicom.


(www.palelive.com / Srna)Komentari (2)
  • Posjetilac  - marko samardzic

    Bravo za Buba Maru!

  • Posjetilac

    Bubamara je najljepse I najbolje obdaniste u okolini

Dodaj komentar
Vaši detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch::(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):S
:!::?::idea::arrow:
Sigurnost
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.
Klikom na dugme "POŠALJI" prihvatam Uslove korišćenja.

Uslovi korišćenja  :  Pošaljite vijest  :  Oglasi  :  Marketing  :  Kontakt                                                                                                        Pratite nas na Facebook Palelive.com YouTube kanal Palelive.com Twitter