subota, 27. maj 2017.

Pale live! Urban info portal

Palelive.com YouTube kanal Prati nas na Facebook-u! Prati nas na Twitter-u!

El. pošta Štampa

Danas konstitutivna sjednica

Na konstitutivnoj sjednici Skupštine grada Istočno Sarajevo danas bi trebalo da bude izabrano novo gradsko rukovodstvo.


Na dnevnom redu je izbor predsjednika i potpredsjednika Skupštine, gradonačelnika i njegovog zamjenika, kao i vršilaca dužnosti načelnika gradskih odjeljenja, najavljeno je iz Skupštine.

Predsjednici gradskih odbora SDS-a i PDP-a Darko Babalj i Rade Ćosović ranije su potpisali koalicioni sporazum o formiranju vlasti u Skupštini grada, prema kojem će gradonačelnik i potpredsjednik Skupštine biti iz PDP-a, a zamjenik gradonačelnika i predsjednik Skupštine iz SDS-a.

Prema koalicionom sporazumu, novi gradonačelnik bi trebalo da bude Nenad Vuković.

Skupština grada ima 31 odbornika koji se biraju iz šest gradskih opština, od kojih opština Pale daje osam, Istočna Ilidža i Sokolac po šest, Istočno Novo Sarjevo pet odbornika i Trnovo i Istočni Stari grad po tri odbornika.

U novom sazivu Skupštine grada većinu od 17 odbornika činiće Savez za promjene, a opoziciji će imati 14 odborničkih mjesta.

Konstitutivna sjednica Skupštine grada zakazana je za 12.00 časova.


(www.palelive.com / Srna)

Komentari (6)
 • Posjetilac

  Svaka čast paljanskom PDP-u, konacno da i neko sa Pala bude Gradonacelnik.

 • legitimitet

  Vukovic je kvalitetan kadar, ali je sporan legitimet PDP, jer je rijec o partiji koja ima tek tri odbornika u Skupstini grada.
  Jasno je da su u politici dozvoljene sve kombinatorike i matematike, ali ovo je, u neku ruku, poigravanje sa gradjanima Istocnog Sarajeva koji sigurno nisu zamisljali da ce im gradonacelnik doci iz politicke strukture ciji je odbornicki kapacitet u gradskom parlamentu ispod deset procenata.
  Ali, kako se kod nas sve vrti oko famoznih deset odsto, onda je ovo logican izbor

 • Pale van I Sarajeva

  Grad Istocno Sarajevo je firma koju je osnovao skup danas organizovan u asocijaciju stvaralaca tako da opstina Pale treba da istupi iz iluzije stvorene da bi se Srbi ondasnjih Sarajevakih opstina obmanuli I da bi se prekrila dejtonska izdaja. Kasarna u Lukavici j 3 sela formirase grad. Ha.ha nije ni cudo da drzimo rekord kao grad sa najvecim parkom. Istanbul 100 kilometara a I. SARAJEVO 80km duznih Ha.ha.ha

 • Posjetilac

  PDP ima 4 odbornika u grdau i to je dobro preko 10% a DNS ima u NSRS 5 od 83 poslanika a to je dosta ispod 10% pa ima Predsjednika NSRS i pola vlasti. Znaci smijesna vam je prica!

 • Posjetilac

  KAO PRVO, PDP OD IDUCE SJEDNICE SKUPSTINE GRADA IMA 4 ODBORNIKA.
  KAO DRUGO, BROJ ODBORNIKA U SKUPSTINI GRADA NIJE ODRAZ BROJA GLASOVA OSVOJENIH NA IZBORIMA PO OPSTINAMA.
  KAO TREĆE, AKO JE VUKOVIC DOBAR ONDA JE DOBAR.

 • Posjetilac

  Da mi je znati koja su vam mjerila kvalitete. Mislim da su ova najmračnija vremena u poslednjih pedeset godina u smislu kadriranja u Palama.

Dodaj komentar
Vaši detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch::(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):S
:!::?::idea::arrow:
Sigurnost
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.
Klikom na dugme "POŠALJI" prihvatam Uslove korišćenja.

Uslovi korišćenja  :  Pošaljite vijest  :  Oglasi  :  Marketing  :  Kontakt                                                                                                        Pratite nas na Facebook Palelive.com YouTube kanal Palelive.com Twitter