utorak, 27. jun 2017.

Pale live! Urban info portal

Palelive.com YouTube kanal Prati nas na Facebook-u! Prati nas na Twitter-u!

El. pošta Štampa

Budžet povećan za 1.700.000 KM

Skupština opštine (SO) Pale usvojila je danas rebalans budžeta za ovu godinu u iznosu 11.696.895 KM, što je za 1.700.000 KM više u odnosu na planirani budžet.


Načelnik opštine Pale Slobodan Savić rekao je da je budžet povećan za milion maraka koje je Vlada Republike Srpske dala za završetak sportske dvorane, kao i za 700.000 KM iz sudskih sporova koje su dobili, te dijela prodatog zemljišta.

"Ovo su namjenska sredstva i na ovaj način smo izbalansirali budžet za 2012. godinu", naveo je Savić i dodao da će novac biti utrošen za završetak sportske dvorane, dijela saobraćajnice u Ulici Mladena Todorovića, završetak zgrade kod Doma zdravlja i mosta prema sportskoj dvorani.

On je istakao da su radovi na sportskoj dvorani pri kraju i da je izabran izvođač radova za vanjsko uređenje, te izrazio nadu da će radovi biti završeni do 28. avgusta - slave opštine Pale.

Odbornici SNSD-a bili su protiv rebalansa budžeta, jer amandmani koje su predložili nisu usvojeni, rekao je odbornik ove stranke Bojan Pejović.

Odbornik Pokreta za naš grad Momir Blagojević rekao je da su odbornici ovog pokreta glasali protiv rebalansa budžeta jer višak sredstava ide u sportsku dvoranu i javnu potrošnju, umjesto u razvojne projekte.

Odbornici su na današnjoj sjednici SO Pale usvojili izvještaje o radu za 2011. godinu za tri preduzeća i šest javnih ustanova čiji je osnivač opština Pale, a odbijen je izvještaj Javnog preduzeća (JP) "Vodovod i kanalizacija".

Predsjednik SO Pale Miroslav Brčkalo rekao je da je u JP "Vodovod i kanalizacija" Pale situacija trenutno najteža, radnici primaju najniže plate i one nisu redovne. "Preduzeće ima velika potraživanja, od čega je jedan dio zastario i ne može se naplatiti", rekao je Brčkalo.


Get Adobe Flash player
(www.palelive.com / Srna / video: RTVIS)Komentari (48)
 • murga kataklizma  - brrrrrrrrrrrrrrrrr

  :angry: :angry: :angry: :evil: :evil: :evil:

 • Posjetilac

  Nažalost, ovo je naša politička stvarnost. Nije prihvaćen izvještaj najznačajnijeg javnog preduzeća, koje samo „tegli“ najvažniju djelatnost od opšteg interesa i nekako uspijeva ostvariti pozitivan finansijski rezultata (po cijenu pišljive plate od jedva 400 KM, sigurno među najnižim u državi). I jedino njihov izvještaj nije prihvaćen, a bilo je ozbiljnih gubitaša među javnim preduzećima i ustanovama. Vlast prvo dovede javno preduzeće na prosjački štap, a onda kuka nad njegovom sudbinom (tobože zabrinuta što su plate male i neredovne). I ono malo poslova na izgradnji vodovoda i kanalizacije (koji bi „život značili“ javnom preduzeću) su oteli i dali privatnicima. Za predstavnika državnog kapitala u preduzeću imenuju mladog, pretjerano ambicioznog čovjeka (koji bi bio i predsjednik države-ako bi ikako mogao, a koji se u djelatnost razumije taman koliko i Mara), ovaj „pomete“ ozbiljan nadzorni odbor (čija partijska pripadnost trenutno nije u modi),a u nadzorni odbor, ni krive ni dužne, imenuje momke (koji zajedno nemaju radnog staža koliko poslovođa početnik u vodovodu) i naloži im da u svom izvještaju napišu da je rukovodstvo vodovoda „fingiralo“ izvještaj o poslovanju, iako je izvještaj nezavisne revizijske kuće pozitivan. Tako serviranu laž skupštinska većina pretvara u prvi korak „metenja“ postojećeg rukovodstva i na taj položaj dovođenja novih Mara. Tako jedna politička partija jača svoju infrastrukturi i širi izbornu bazu, sve „u ointeresu građana“ . A građani neka i dalje piju mutnu vodu, ako im kad dođe. Sve to nije vidljivo iz gornje kratke agencijske informacije. Izvještaj TV Istočno Sarajevo ne treba uzimati za gotovo, oni moraju igrati kako im se svira, u protivnom ostadoše bez značajnih finansijskih prihoda. Eto, to je naša stvarnost.

 • Posjetilac

  Istina je jos i gora kad se tice paljanskog vodovoda i odnosa opstine prema toj firmi!

 • Posjetilac  - Politokratija

  TIPIČAN PRIMJER POLITOKRATIJE!
  “A šta je POLITOKRATIJA?
  Najkraće rečeno, politokratija je vladavina političke birokratije, odnosno društveni odnos u kome privilegovani, profesionalni, upravljački sloj zloupotrebljava politiku za svoje sebične, parcijalne, nepolitičke interese, namećući se kao otuđena sila iznad i protiv društva. Budući da zagovara političku samovolju i nasilje, politokratizam ne postoji kao posebna ideologija, već je mimikrijski inkorporiran u sve totalitarne ideologije. Dok su za politomorfizam politika i politička vlast samo sredstva skladnog upravljanja društvom, za politokratizam su krajnji smisao i cilj. Za politomorfizam je vlast samo sredstvo politike, dok je za politokratizam politika puko sredstvo vlasti, koje služi za zadovoljavanje ličnih i grupnih interesa političke birokratije”.

 • Posjetilac

  Dobro,ako mozete jos da nam napisete odakle ste tekst prepisali.

 • Posjetilac

  Google - politokratija...pa biraj do mile volje!

 • Posjetilac

  Vrijeme ce pokazati ko je u pravu i sta je istina. Kako da znam da ste vi u pravu i da je ovo sto ste napisali istina?

 • Posjetilac

  Pa tok događaja već nedvosmisleno pokazuje šta je istina. Provjerite šta se sve dešavalo od dana povratka prava upravljanja kapitalom lokalnih preduzeća, imenovanja predstavnika državnog kapitala, problematične izmjene statuta preduzeća, raspuštanja postojećeg NO (koji je dobro radio), čudnog izbora novog NO (smiješnog intervjua kandidata za NO), do potpuno nerazumnog stava novog NO o "fingiranju" izvještaja o poslovanju preduzeća i događanja na poslednjoj sjednici SO-e Pale. O svemu postoji pismeni trag ili tonski snimak. Usput, informišite se i šta se dašavalo ili se u vezi sa komunalnim djelatnostima dešava u užem i širem okruženju.

 • Posjetilac

  Najveći problem je što ta sredstva za TV Istočno Sarajevo nisu nešto velika. U pitanju je politika. Na isti način na koji ste opisali stanje u nadzornom odboru Vodovoda, isto je, ako ne i gore na TV Istočno Sarajevo. Ljudi rade svoj posao kako treba, ali kad je urednica neko koga je postavila partija onda se ne može očekivati ni bolji izvještaj. Na žalost.

 • zika  - Fingiran izvjestaj

  U zakljucku Nadzornog odbora preduzeca „Vodovod i kanalizacija“ Pale stoji da oni odbijaju izvjestaj o radu za 2011. godinu sa obrazlozenjem da je fingiran. Ova rijec je preuzeta od latinske rijeci „fingere“ – izmisliti, a sto znaci da je menadzment firme neke cinjenice prikazane u izvjestaju o radu za 2011. izmislio. Prema ovome kako je napisano u zakljucku Nadzornog odbora MORALA je biti podnesena krivicna prijava protiv direktora firme, jer:

  Krivični Zakon Republike Srpske - Član 263.
  „Odgovorno lice u preduzeću ili drugom subjektu privrednog poslovanja koje sastavljanjem isprava neistinitog sadržaja lažnim bilansima ili drugim lažnim prikazivanjem, ili prikrivanjem činjenica neistinito prikazuje stanje i kretanje sredstava i rezultata poslovanja, kazniće se zatvorom od šest mjeseci do pet godina.“

  Ako nije podnesena krivicna prijava protiv direktora firme onda MORA biti podnesena prijava protiv predsjednika Nadzornog odbora koji je potpisao zakljucak, jer:
  Isti zakon - Član 362.
  „Službeno lice koje svjesno propusti da prijavi krivično djelo za koje je saznalo u vršenju svoje dužnosti, ako se za to djelo može izreći pet godina zatvora ili teža kazna kazniće se zatvorom do tri godine.“

 • Posjetilac

  Da li ste sigurni da Izvjestaj o radu JP Komunalno Pale nije fingiran?

 • zika

  To ce, valjda, pokazati istraga. Ako je direktor firme kriv, neka odgovara u skladu sa zakonom. Ali ako nije, onda je odgovoran neko drugi.
  Odbornik Momir Blagojevic je na sjednici opstinske skupstine postavio pitanje na osnovu cega je donesen zakljucak da je izvjestaj fingiran. Odgovor nije dobio.

 • Posjetilac

  Zanima me hoće li Pokret imati kandidata za načelnika opštine? SDS i SNSD su svojim izborom kandidata već razočarali, tako da me iskreno zanima hoću li imati za koga da glasam? I hoće li doći vrijeme da se neko od uglednih, školovanih i poštovanih paljana uhvati tog posla?

 • Posjetilac

  nema boljeg ni pismenijeg direktora od Miladina Kovaca,poslije Mome Blagojevica, i to je sramota sta mu se servira.

 • Posjetilac  - molim pojasnjenje

  Citat:Ovo su namjenska sredstva i na ovaj način smo izbalansirali budžet za 2012. godinu", naveo je Savić i dodao da će novac biti utrošen za završetak sportske dvorane, dijela saobraćajnice u Ulici Mladena Todorovića, završetak zgrade kod Doma zdravlja i mosta prema sportskoj dvorani.
  Da li je mozda pogresno preneseno, jer treba da se dovrsi prilaz za zgradu kod magistrale, ranije napravljenu, za koju je receno da kad opstina dobije spor protiv grada koji nije uradio vanjsko uredjenje da ce od tako dobijenih sredstava biti spoljno uredjenje, asfalt i parking za zgradu biti dovrseni. Molim odgovor.

 • Posjetilac  - Posjetilac: re molim pojašnjenje

  Nije pogrešno preneseno, zgrada pored magistrale, kasnije je početa da se gradi.
  Zgrada kod Doma zdravlja, nema završenu fasadu, krov nije urađen kako treba (zimus je pogibeljno bilo, proći pored ove zgrade, a frekvencija pješaka je oogromna, jer zgrada je u 'suvom' centru Pala,..Dom zdravlja,..pošta.., mnoge radnje itd), od vanjskog uredjenja samo ja manji dio trotoara urađen, i to onaj pored poslovnih prostora koji gledaju na ulicu. Dijelovi ulice koji su prekopani radi priključenja komunalija, nikada nisu sanirani. Najstrašniji dio je unutrašnje dvorište, koje je pretvoreno u kaljugu i divlju deponiju smeća (jer mnogim nesavjesnim stanarima ove zgrade lakše je, po noći, bacati smeće kroz prozor, nego sići i odložiti smeće u kontejner), posebna priča su otvoreni i nezavršeni kanalizacioni šahtovi, na koje se pnekad nabace nekakve daščice, valjda da ne bi djeca koja se tu ponekad igraju, upala u njih. Čudno je da se u Palama nisu pojavile neke teže zarazne bolesti. Ovo nema ni u Bangladešu!!!

 • Posjetilac

  Baš bi bilo divno da su nas odbornici obavijestili i o tome koji su "stvarni" razlozi neusvajanja Izvještaja Vodovoda. Samo treba da znaju da su oni odbornici u Palama, a ne u Njujorku, pa će istina vrlo brzo na vidjelo, a brzo će i izbori... :woohoo: :woohoo: :woohoo:

 • zeljko-pokretas  - re-vodovod-izbori

  Sramota je čime se sve služiš, da bi pokušao oblatiti časnog čovjeka-direktora Vodovoda Miladina Kovača,i dovesti ga u izmišljenu kampanju i finansiranje Pokreta za naš grad-Pale.
  Odgovorno tvrdim da Vodovod,a ni bilo koje drugo javno-državno preduzeće ne finansira Pokret.
  Pokret se finansira od javnog budžeta Opštine Pale i Grada Istočno Sarajevo,i uplate naših odbornika i članova Pokreta. I najveći dio prihoda potrošimo na pomoć gradjanima Pala i u humanitarnim akcijama.
  Pogledajte www.pokretzanasgrad-pale.org
  Naše finansijsko polsovanje je u skladu sa Zakonom,imali smo sve kontrole za 4 godine,i dobili smo sva godišnja pozitivna mišljenja od poreske uprave i Izborne komisije.
  Dakle,imaš lošu namjeru da lažeš i na Pokret kao uzornu i korektnu stranku,i na direktora Vodovoda.
  -----------------------------
  Ako imaš bilo kakav dokaz ,ili bar neki papir,molim te da ga javno objaviš na paleliveu i na svim medijima,poreskoj upravi,kriminalistickoj policiji.
  Ja ću odmah dati ostavku,ako imaš bilo kakav istinit dokaz.
  Usput,i ti,i bilo koji gradjanin pala,ili predstavnik bilo koje konkurentske političke partije u Palama,MOŽE DOĆI U PROSTORIJE POKRETA-NENAJAVLJEN I PREDSJEDNIK IZVRŠNOG ODBORA POKERAT-ŽIVKOVIĆ RADOSAV-ŽIKA će mu ,svaki radni dan ,od 8-17 casova,pokazati svaki račun,uplatnicu i SVU FINANSIJSKU DOKUMENTACIJU POKRETA. Može je pogledati na licu mjesta,I MOŽE svaki željeni papir FOTOKOPIRATI i odnijeti kao dokaz gdje god želi,u bilo koju instituciju.
  Ako nadje bilo šta nezakonito,obećavam da će cijeli Izvršni odbor Pokreta od 9 članova,ODMAH DATI OSTAVKU. NA TAJ NAČIN ĆE TE SE RIJEŠITI KONKURENCIJE,AKO STE U PRAVU.

 • isidora

  :angry:
  evo ga opet pokret daje ostavku...
  mjesecima vam ljudi objasnjavaju da vam upravo to zamjeraju za ove 4 godine a vi uporno ili SAMO "pokusavate" ili odustajete/dajete ostavke...
  ovo je zbilja neozbiljno i voljela bih da nam kazete sta je pokret za ove 4 godine uradio/postigao/priveo kraju. ne zanima me sta je predlagao/pokusao ili od cega odustao.
  eto onako pred ove izbore bih bas voljela znati...

 • Javna tribina građana Pala
  isidora napisa:
  :angry:
  evo ga opet pokret daje ostavku...
  mjesecima vam ljudi objasnjavaju da vam upravo to zamjeraju za ove 4 godine a vi uporno ili SAMO "pokusavate" ili odustajete/dajete ostavke...
  ovo je zbilja neozbiljno i voljela bih da nam kazete sta je pokret za ove 4 godine uradio/postigao/priveo kraju. ne zanima me sta je predlagao/pokusao ili od cega odustao.
  eto onako pred ove izbore bih bas voljela znati...


   
  Isidora,
   
  Podržao sam te ranije u stavu da za pojedine prijedloge Pokreta, energije nestane ubrzo nakon što su pokrenuti. Međutim, u ovom slučaju za ovakve postupke je odgovorna vladajuća koalicija jer ima većinu u skupštini. Pogotovu zamjeram vladajućoj koaliciji što ne slušaju glas naroda već rade po svom nahođenju a ukidanjem prenosa sjednica sveli su komunikaciju na minimum. A navodno im je u Strateškom planu bilo "u cilju" unapređenje komunikacije sa građanima i transparetnost u radu. Volio bih da svoja zapažanja i komentare po ovim pitanjima ostavljaš i na Javnoj tribini.
   
  Nadam se da će građani na ovogodišnjim izborima prepoznati i glasati za one koji se "obavežu" da će biti u službi građana a ne stranke. Nadam se da će se na javnoj tribini prepoznati najbolji kandidati dok će "lezil****vići" i "mutikaše" biti odstranjeni iz sastava.
   
  Forum Lokalni izbori 2012 (na Javnoj tribini građana Pala) će u potpunosti ispratiti izborna obećanja i dosadašnji rad kandidata i stranaka koji će učestvovati na ovim izborima.
   
  Javna tribina građana Pala
  www.javnatribina.com
   
   
   
   

 • Obrenija

  Isidora, sestro, ja sam mislila da si se ti prošla ćorava posla. Tebi je Pokret kost u grlu više nego rukovodstvu paljanskog PDP-a. Jedino ako si jedna od njih razumijem Tvoje besmislene komentare. Zaboravi ih, idu izbori, glasaj za bolje, a njih pusti neka se i dalje "pate".

 • Posjetilac

  Moja draga Isidora, i ja bih voljela znati kako je moguće da ni za četiri godine nisi shvatila/naučila šta je uloga pozicije a šta uloga opozicije u demokratskom društvu? Opozicija, po definiciji, može da ukazuje na neke stvari ili da predlaže a pozicija odlučuje. Mislim da je to vrlo jednostavno shvatiti ukoliko želiš da shvatiš. A ukoliko ne želiš, ti i dalje piši ovakve komentare.

 • Posjetilac

  Комисија за додјелу студентских стипендија одобрила је стипендије за 133 студента из општине Нови Град у овој академској години

 • zeljko-pokretas  - re-isidora

  Nisi me shvatila,postovana g-djo Isidora.
  Pokret ne daje ostavke,pogotovo bez veze.
  Od svih stranaka u Palama,najvise je opozicioni Pokret predlagao rjesenja i ukazivao na lose poteze i nezakonitosti.
  ---------------
  Rekao sam....ako nadju nesto nezakonito kod Pokreta,ODMAH CE IZVRSNI ODBOR DATI OSTAVKU...i ja,kao clan,naravno, nasoj Skupstini,i ona ce izabrati druge clanove,Izvrsnog i Nadzornog odbora.
  Smatram da je to odgovoran i moralni cin,a to je regulisano i Statutom Pokreta.

  ----------------
  Od drugih stranaka i konkurencije ,to ja i ne ocekujem,jer su oni vec dokazali da imaju previse brljotina i u najmanjem slucaju nezakonitih radnji.
  A da se nasalim,koliko su imali promasaja u proslosti,svi clanovi stranaka bi se izredali,kada bi sefovi davali ostavke.
  ---------------
  o mnogima ste vec citali.
  A da daju ostavke,kao visokomoralni cin,to nase generacije nece dozivjeti.

 • Posjetilac

  u palama nema opozicije. svi su oni pozicija, neka manje, neko vise, a cetvorica Daltona najvise

 • Zeljko  - re-molim pojasnjenje

  Citat:Ovo su namjenska sredstva i na ovaj način smo izbalansirali budžet za 2012. godinu", naveo je Savić i dodao da će novac biti utrošen za završetak sportske dvorane, dijela saobraćajnice u Ulici Mladena Todorovića, završetak zgrade kod Doma zdravlja i mosta prema sportskoj dvorani.
  Da li je mozda pogresno preneseno, jer treba da se dovrsi prilaz za zgradu kod magistrale, ranije napravljenu, za koju je receno da kad opstina dobije spor protiv grada koji nije uradio vanjsko uredjenje da ce od tako dobijenih sredstava biti spoljno uredjenje, asfalt i parking za zgradu biti dovrseni. Molim odgovor.
  ------------------------
  Kao da je juce bilo....
  Sef kluba odbornika SDS Koprivica je na Skupstini u decmbru 2011 kada se usvajao budzet za 2012,trazio da s u budzetu REZERVISU SREDSTVA KOJA CE BITI DOBIJENA U SUDSKOM PROCESU,i to za zgradu kvadrant kod Sunca.To je pravni presedan ,da se unaprijed rezervisu pare kojih tada nije bilo.
  Tu ideju je forsirao i zamjenik nacelnika Vukovic,jer i on ima stan u tom kvadrantu,i od njega to ocekuju stanari tih zgrada,jer se on pita ,kao drugi covjek u Opstini.
  -----------
  Ali je nacelnik Savic javno rekao da ce pare od sudskog procesa protiv GRADA ISTOCNO SARAJEVO u kojima su Pale dobile cca 700.000 KM biti utrosene za ZGRADU KOD DOMA ZDRAVLJA PALE,a ujedno i dio za sportsku dvoranu,zajedno sa Vladinom dotacijom od 1 milion KM.
  Zbog toga je rebalansiran budzet u dijelu para za sportsku dvoranu, na 39 sjednici skupstine Pala ,
  4 maja.
  Ocito je da je nacelnik Savic,ili napravio gresku i prepao stanare kvadranta kod Sunca,jer su to namjenske pare iz sudskog procesa,ili su to nove kombinacije i Saviceva obecanja stanarima u komsiluku Doma zdravlja, za koje Vukovic i Koprivica nisu znali.
  Epilog cemo znati uskoro.
  Mozda ima i treca kombinacija,da skoro sve pare od dotacija i svih sudskih procesa odu u nosu sportsku dvoranu,jer para fali svugdje.

 • Posjetilac

  tema i ponuda za ostavkom me je samo asocirala kako to pokret olako, bez borbe radi. savrseno mi je jasno da je do vladajucih stranki ali stos je u tome da je uvijek do njih... a najlakse tako... uprijeti prstom i nista ne uraditi...

  obrenijO,
  meni je kost u grlu svako ko misli da su paljani ****** koje ne vide dalje od nosa... bio to pokret, opstina, vodovod...
  medjutim, ubuduce ako nemas nekih konkretnih argumenata na moje forumanje zaobidji me jer ovako samo pokazujes da su te oni moji navodi oko vodovoda jako pogodili.

  za forumasa/forumasicu koja se brine oko mog znanja sta je "pozicija" a sta "opozicija" samo da kazem da ja to savrseno dobro znam ali je ocito da velika vecina kao ni on/ona ne zna i mnogi bi trebali da se po tom pitanju informisu...iznenadili bi se sta sve opozicija moze.
  kao neko ko je na zadnjim izborima glasao za pokret (pojasnjenje onima koji se ovde igraju advokata istih) mislim da ja ipak i dalje imam pravo pitati sta su uradili.

 • Posjetilac

  HVALA VLADI R.S. ŠTO JE DALA PARE ZA DVORANU,JER DVORANA U PALAMA NEBI BILA ZAVRŠENA.PRISTUPNI PUTEVI OKO DVORANE ĆE BITI URAĐENI DANAS,A PLAĆENI DOGODINE.

 • zika  - Nove cinjenice

  Nezavisni revizor ocijenio je pozitivnim izvjestaj o radu predeuzeca Vodovod i kanalizacija za 2011. godinu.
  72 radnika, koji su clanovi sindikata u preduzecu, potpisali su pismo u kojem jasno daju do znanja sta misle o poslednjim desavanjima.

  Pismo mozete procitati na www.pokretzanasgrad-pale.org

  Nakon ovoga predlazem predstavniku drzavnog kapitala i predsjedniku Nadzornog odbora da podnesu ostavke, a predsjedniku Skupstine opstine Pale da na sljedecoj sjednici ponovo razmotre izvjestaj o radu preduzeca ViK za proslu godinu.

 • Posjetilac

  Zašto niko ne komentariše ove istinite činjenice iznesene u gore navedenom komentaru. Izgleda da smo strašno skloni da komentarišemo laži, obmane, blaćenje poštenih i vrijednih ljudi, da narušavamo ugled firme od koje živi oko 90 porodica, da im "odmažemo" u ionako teškoj situaciji koja vlada u okruženju, a kada neko kaže istinu naglas to nije važno, to nikoga ne interesuje, to nije vrijedno komentara, jer zaboga ne odogovara trenutnoj vlasti, nešto se ista ućutila oko izvještaja pomenutog preduzeća, pa na sav glas istura priču o imenu dvorane, uz veliku pompu. Peki je to zaslužio i zdravo, ne znam šta ima da se komentariše. I ovo nam pokazuje kakvi smo ljudi, i od ovako lijepe ideje pojedinci stiču političke poene i slikaju se za štampu, rade na ličnoj promociji, a što ne navedu čija je to bila prvobitna ideja. Najlakše se kititi tudjim perjem i sebi pripisivati tudje zasluge.

 • Posjetilac

  kakva je to opstina koja ne uvazava stav radnika preduzeca, nego misljenje clana nadzornog odbora?

 • Posjetilac

  Ma kakva opstina njima je samo bitno da su im fotelje uz njih i da kaljaju postene ljude kao sto je gospodin Miladin

 • Posjetilac

  ZNA LI NEKO KO JE U CLANSTVU FAMOZNOG UPRAVNOG ODBORA.
  AKO DRZAVNI REVIZYOR SVE PREGLEDA,I PRIMI IZVJESTAJ PO ZAKONU,KOJI NAS STRANACKI STRUCNJAK KAZE DA TO NE VALJA,KOJI SU MU ARGUMENTI,ILI SU TO SAMO POLITICKE FLOSKULE I PRIPREME ZA DIRKTORA IZ SVOJE STRANKE.STA KAZU OSTALI CLANOVI UPRAVNOG ODBORA.KAKO JE VODOVOD DOBIO PARE OD SVJETSKE BANKE I PROSAO SVE PROVJERE,A NEMOZE PROCI PALJANE I POLITIKU.MOLIM ZA ARGUMENTE I FAKTE,A NE POLITICARENJE.
  OPSTINA PALE JE 2007 DOBILA NEGATIVNI REVIZORSKI IZVJETSAJ I KRSENJE ZAKONSKIH PROPISA, PA NIKOM NISTA,A VODOVOD HOCE RASTURITI,A VODE NEMA JER SU SVU NASU SUMU VEC ISJEKLI.MOZE LI DIRKTOR VODOVODA IZMISLITI VODU.

 • Expert

  Da, moze direktor vodovoda izmisliti vodu to da suma ima uticaja na kolicinu vode to mi je pravo tesko povjerovati vise je neciji spljak nego cinenica neka neko dokumentuje ko i koja institucija je to utvrdila da sjeca sume ima uticaj na nestasicu vode u Palama. Ustvari stanje paljanskog vodovoda je nepromjenjeno od devedesetih znaci kad je u Palama bilo 3000 stanovnika i sad kad je taj broj 10 puta veci nijedna kapitaza ili prosirenje vodovoda nije uradjeno pa je sasvim normalno da nema vode a da ne spominjemo da levati i dan danas koriste i postavljaju azbestne cijevi, da vodovod curi na sve strane da vise vode iscuri sa strane nego kroz slavine. Znaci direktor neka unaprijedi vodovod pa ce da bude vode a ako nije u stanju neka da ostavku doci ce neko ko ce da nadje i srestva i nacin da to unaprijedi, a ako i on propadne neka dodje neko treci. Problem je kao i sve u Palama kada nekog stranka imenuje na funkciju on misli da se vjencao sa tom institucijom i samo da sjedi ostalo nije bitno sto u stvari u jednu ruku i jeste cinjenica. Nazalost.

 • Posjetilac

  Ti si prvi "expert" u svijetu koji je utvrdio da sječa šume i uništavanje biljnog pokrivača u slivnom području izvorišta nema uticaja na količinu vode. Uz to si vrlo neinformisan ili zlonamjeran kad tvrdiš da je stanje paljanskog vodovoda nepromijenjeno od devedesetih godina. Od 1994. do 2007. godine vrijednost vodovodnog sistema je najmanje utrostručena, ali ne zaslugom tih koje Ti braniš, nego prije svega zaposlenih u vodovodu i pomoći sa strane. Ti bi mijenjao direktore kao na traci a da vodu platiš simbolično (ili je uopšte ne plaćaš), a ti Tvoji sjede skrštenih ruku i ništa ne rade na stvaranju uslova da se vodovodni sistem razvija i djelatnost unapređuje (za šta su plaćeni, što im je zakonska i moralna obaveza).

 • Posjetilac

  I ja se slazem sa ovom osobom pojedini daju sebi za pravo da komentarisu o vodi a pojma nemaju o tome nista,JA SAM SAMO CUO SVE NAJBOLJE O MILADINU I JAKO MI JE ZAO STA MU RADE TI LJUDI IZ OPSTINE,,,,

 • Posjetilac

  Ja sam cuo sve najbolje o tom coveku Miladinu da je veliki strucnjak sto se Vode tice i da posteno radi svoj posao i zao mi je sto se tako odnosi prema postenim ljudima.

 • Posjetilac  - POZITIVAN IZVJESTAJ

  Nezavisni revizor ocijenio je pozitivnim izvjestaj o radu predeuzeca Vodovod i kanalizacija za 2011. godinu.

  Predsjednice Skupstine opstine Pale, na sljedecoj sjednici ponovo razmotrite izvjestaj o radu preduzeca ViK za proslu godinu!!!

 • Posjetilac  - Interesantno za procitati

  http://javnatribina.com/simplemachinesforum//index.php?PHPSESSID=a535o9gt6enr9kq6bmfn1au0b7&topic=85.msg306#new

 • Posjetilac  - STA RECI

  http://javnatribina.com/simplemachinesforum//index.php?PHPSESSID=a535o9gt6enr9kq6bmfn1au0b7&topic=85.msg306#new

 • Brezova  - revolucija

  samo revolucija je spas jer bagru na vlasti od vlade do mjesne zajednice je nemoguce rastjerati bez sile pa ih sve listom na novi goli otok,pa onda lijepo uvesti odgovornost za svoj rad ma ko bio,jer bez toga smo na putu katastrofe.

 • Posjetilac

  Taze vijest.Novi direktor Vodovoda ce ispred PDP Pale biti jedan od prvih ljudi u stranki i iskusni politicar Predrag Vucicevic iz Mokrog,sada potpredsjednik Skupstine Grada Istocno Sarajevo,odbornik u Palama i Gradu.Po zanimanju sportski trener.
  Tek sada ce Vododod poceti da radi kako treba,bice para i vode i sume bez problema.Plate ce nam porasti na 1000 KM.
  Bravo za nasu Opstinu i izbor kadrova i zaposljavanje novih radnika u Vodovod.

 • Posjetilac

  Svjetla buducnost nema sta :D

 • Posjetilac

  JELTO MOGUCE !!!!A STA JE SA KOPRIVICOM MADIJEM .OCE LI ON BITI NOVI SEF SDS PALE POSLE NOVOG NACELNIKA KOVACEVICA. SUPER!!!!

 • Posjetilac

  ziva istina.sada ce procvjetati pale.

 • Ne vjerujem sta se desava

  Ne mogu da vjerujem sta rade jednom postenom covjeku Miladinu, koji zna svoj posao, a clanovi tog odbora, pocevsi od predsjednika ne znaju nista o tome. Neka se i Malis zapita da li je dostojan tog mjesta i da li je neko drugi zasluzio da dodje na Miladinovo mjesto.
  Rijetki su ljudi kao Miladin

 • Posjetilac  - stranacki plijen

  I sad je ovo kao nesto novo, proteklih 20 godina vladajuci sds pdp u opstini pale radi jedno te isto prvo u opstini a onda sve dalje i to nikome nije smetalo, jer se nikada nije digla prasina, kao sada zbog jedne firme, da li tu ima jos interesa pa je zbog toga frka, jer ne vjerujem da se radi samo o odbrani necije cestitosti ili brige za zakonitoscu, posto do sada nigdje nije pokazano takvo interesovanje.

 • nina

  U ovom nasem mjestu nikako ne mogu doci do izrazaja normalni,posteni ljudi. U kolo seu uhvatili pojedinci i oni sebe smatraju kompetentnim da odlucuju o svim bitnim i nebitnim stvarima nase opstine. Misle da su bogom dani i da su svu pamet svijeta pokupili, a kad se upustis u s njima u polemiku onda se bahato ponasaju, vrse klasicni , kako se to danas kaze mobing.Spremni su na sve samo da ostvare svoje ciljeve,, nije ih bitno ni za djecu, ni borce koji su godinama ne zaposleni.Ako pokusate nesto da promjenite,primjenjuju razne metode da odustanete odsvojih dobrih namjera, cak su spremni da vas ostave bez posla ia ko vam ga oni nisu omogucili. Najbitnije da su uveli dodatne takse da sebi uvecaju prihode kako bi potrosili na osme martove, zimnice , regrese i sl.
  Ovoj opstini ocito nisu potrebni ljudi sa znanjem, nego oni koji ce im aminovati na sve njihove nezakonite postupke. Meni je zao ove nase djece u kojoj sredini zive i ko im kroji sudbinu.

Dodaj komentar
Vaši detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch::(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):S
:!::?::idea::arrow:
Sigurnost
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.
Klikom na dugme "POŠALJI" prihvatam Uslove korišćenja.

Uslovi korišćenja  :  Pošaljite vijest  :  Oglasi  :  Marketing  :  Kontakt                                                                                                        Pratite nas na Facebook Palelive.com YouTube kanal Palelive.com Twitter