petak, 19. septembar 2014.

Pale live! Urban info portal

Palelive.com YouTube kanal Prati nas na Facebook-u! Prati nas na Twitter-u!

Aktuelnosti Pale

El. pošta Štampa

Danas je Velika Gospojina krsna slava opštine Pale

Velika Gospojina ili Uspenje Presvete Bogorodice je jedan od najvećih hrišćanskih praznika. Ovaj praznik uspomena je na smrt Bogorodice i prema jevanđeljskom predanju, dan kada se ona vaznela na nebo i "predala svoj duh u ruke Spasitelja".

Opširnije...
El. pošta Štampa

Sve škole spremne za početak nastave

Na području Sarajevsko-romanijske regije sve škole su spremne za početak rada, rekao je predsjednik Aktiva direktora srednjih škola u ovoj regiji Žarko Kovačević. Kovačević je naveo da za početak nove školske godine nema nikavih tehničkih problema, ali da nedostaje profesora matematike i fizike.

Opširnije...
El. pošta Štampa

Otvoren Edukativni centar "Big Ben"

U Palama je sinoć u prisustvu brojnih zvanica u Ulici Branka Ćopića br. 3 otvoren Edukativni centar "Big Ben". Centar je namijenjen djeci, mladima, ali i odraslima, jednostavno svima koji žele naučiti engleski, ali i njemački i ruski jezik kroz savremene metode rada.

Opširnije...
El. pošta Štampa

Organizovan prijem za bivše funkcionere opštine Pale

Povodom slavskih svečanosti, opštinsko rukovodstvo nastavilo je i ove godine sa dobrom tradicijom organizovanja prijema za bivše funkcionere opštine Pale.

Opširnije...
El. pošta Štampa

Otvoren most u Rogoušićima

Nakon saniranja manjih infrastrukturnih oštećenja na području opštine Pale nastalih nakon majskih poplava, danas je završen i novi most u Rogoušićima čijom izgradnjom se kvalitetno i trajno rješavaju problemi ovog naselja sa plavljenjem.

Opširnije...
El. pošta Štampa

Otvorena zdravstvena ustanova "Internistička ambulanta interne medicine dr Mandić"

Na Palama je danas otvorena zdravstvena ustanova "Internistička ambulanta interne medicine dr Mandić". Otvaranju su prisustvovale brojne zvanice, predstavnici javnog i političkog života opštine Pale, Grada Istočno Sarajevo i Republike Srpske.

Opširnije...
El. pošta Štampa

Rukovodstvo opštine posjetilo Udruženje "Sunce"

U okviru aktivnosti kojima opština Pale obilježava Krsnu slavu i Dan opštine, rukovodstvo ove opštine posjetilo je danas Udruženje za djecu i omladinu sa posebnim potrebama "Sunce".

Opširnije...
El. pošta Štampa

Pale se oprostile od Jelene i Mihajla

Danas su na gradskom groblju Bare u Palama sahranjeni Jelena Malinić (37) i njen sin Mihajlo (9), koji su u petak poginuli u sudaru kod Kalovitih Brda.

Opširnije...
El. pošta Štampa

Bjeloglavi sup na Palama

Bjeloglavi sup je ugrožena vrsta ptice i to je najveća ptica koja živi na našim prostorima. Sa težinom između 6 i 11 kg, dužinom od 95 do 110 cm i rasponom krila koji može dostići i 280 cm, djeluje zaista impresivno. Hrani se uginulim životinjama i to miševima i iznutricama tako da ima veliki značaj u prirodnom lancu ishrane jer sprečava širenje za...

Opširnije...
El. pošta Štampa

Isporučene 34 table turističke signalizacije

Turističkoj organizaciji Istočno Sarajevo isporučene su 34 table turističke signalizacije vrijednosti 20.000 KM, koje će biti raspoređene na području ovog grada i planine Jahorine, saopšteno je iz Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske.

Opširnije...

Strana 4 od 237

Uslovi korišćenja  :  Pošaljite vijest  :  Oglasi  :  Marketing  :  Kontakt                                           Pratite nas na Facebook Palelive.com YouTube kanal  :  Stranica optimizovana za nove verzije Mozilla Firefox Internet Explorer Opera Google Chrome