2574 paketa odjeće za djecu u Palama, Prači i Goraždu

0

Organizacija World Vision Bosne i Hercegovine počela je sa podjelom 2574 paketa sa odjećom djeci iz opština Pale, Pale/Prača i Goražde. Paketi će biti podijeljeni učenicima osnovnih i srednjih škola uključenim u World Visionov projekat Sponzorisanja djece koji dječacima i djevojčicama omogućava da aktivno učestvuju u poboljšanju zajednica u kojima žive.

„Podjela odjeće jedna je od mnogih aktivnosti koje organizacija World Vision provodi na području opština Pale, Pale/Prača i Goražde kako bih unaprijedila dobrobit djece“, kazao je Samir Omerovic, voditelj World Visionovog Razvojnog područja Jahorina čiji su dio gore spomenute opštine. „Nadamo se da će ovi paketi obradovati djecu i djelimično olakšali njihovim roditeljima svakodnevni život“.

Pomoć pri pakovanju i podjeli paketa, organizaciji World Vision su pružili volonteri Savjeta mladih iz Pala.

World Vision je međunarodna hrišćanska organizacija za pomoć, razvoj i javno zagovaranje, posvećena radu s djecom, porodicama i zajednicama kako bi prevazišli siromaštvo i nepravdu. World Vision radi u službi svih ljudi, bez obzira na njihovu vjeru, rasu, etničku pripadnost ili pol. U Bosni i Hercegovini, World Vision je aktivan od 1994. godine.

(www.palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare